Novaković: Došlo je vrijeme da se promijeni sadržaj turističke ponude u našem Sutomoru

 Novaković: Došlo je vrijeme da se promijeni sadržaj turističke ponude u našem Sutomoru

Pristup turističkoj ponudi i gostima koji dolaze u Sutomore mora da se promijeni, a doskočica „Ko ima para ide na more, a ko nema para ide u Sutomore”, ode u istoriju, kazao je predsjednik partije Biram Crnu Goru Radomir Novaković Cakan.

„Kao politička partija koja se od osnivanja zalaže za privlačenje turista na primorje, mislimo da je neophodno promijeniti pristup turističkoj ponudi i gostima koji dolaze u Sutomore. Da šaljiva doskočica “Ko ima para ide na more, a ko nema para ide u Sutomore”, ode u istoriju, neophodno je da sama lokalna samouprava i žitelji Sutomora pokrenu te promjene“, navodi Novaković.

“Mi iz BCG smatramo da je vrijeme šunda i kiča, glasne muzike i folkerske zabave spremno da ode u istoriju. Samom izmjenom izgleda, izgradnjom šetališta i trga koji je u pripremi, došlo je vrijeme da se promjeni i sadržaj turističke ponude u našem Sutomoru. Insistiramo na promjeni pristupa ka gostima, kako bi se turistička ponuda promijenila, a žitelji koji žive od prihoda u turizmu bili zadovoljni. Neophodno je ukazati da trenutno na cijelom potezu nema nijedne kante za smeće i sumnjamo da se o tome razmisljalo, kao i način na koji će se smeće odvoziti. Isto tako, postoji problem na koji način će se vršiti dopremanje robe ka ugostiteljskim objektima. Šteta bi bilo da se teškim vozilima polome tek postavljene ploče“, kaže Novaković.

Veliki problem je, ističe predsjednik Biram Crnu Goru, i neriješeno pitanje zakupa terasa.

„Kako saznajemo, JP Morsko dobro još uvijek nije raspisalo tender, a ne znaju se ni uslovi pod kojim će biti sada zakupljene stalne terase. Zbog toga iz Biram Crnu Goru predlažemo hitan sastanak sa zainteresovanim radnicima u turizmu i ugostiteljstvu iz Sutomora, kako bi se postigao dogovor sa institucijama za predstojeću turističku sezonu i predlažemo da se komunalno preduzeće opremi lakim električnim vozilima za otpremu smeća i robe. Ukoliko ovakav dogovor izostane, plašimo se da će ulaganje u Sutomore biti obezvrijeđeno identičnim pristupom kao do sada. Sutomore je spremno za viši nivo turizma i mi to moramo omogućiti”, zaključio je Radomir Novaković Cakan.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još