Nivo Skadarskog jezera posljednih nekoliko sati miruje, ohrabruje vremenska prognoza

 Nivo Skadarskog jezera posljednih nekoliko sati miruje, ohrabruje vremenska prognoza

Nivo Skadarskog jezera posljednih nekoliko sati miruje i ne bi trebalo da dođe do daljeg komplikovanja situacije, imajući u vidu trenutnu vremensku prognozu, kazao je za Portal Bar predsjednik MZ Crmnica Tomo Ukšanović.

Nakon obilnih padavina koje su prethodnih nekoliko dana zadesile teritoriju opštine Bar podigao se značajno i nivo Skadarskog jezera. Situacija je jutros bila kritična u Murićima, gora nego početkom februara, a voda je prekrila i pločnik u Virpazaru.

„Voda je stigla do najnižih djelova Virpazara, i ušla u prizemlje jedne stambene zgrade i jednog privatnog stambenog objekta. Opština Bar i lokalna Služba za zaštitu i spašavanje reagovali su i donijeli palete kako bi građanima bio omogućen lakši ulazak u objekte stanovanja“, kazao je Ukšanović, dodajući da veće materijalne štete, srećom, nije bilo.

Ovogodišnje poplave jesu u priličnoj mjeri uticale na stvaranje većih oštećenja na putevima, ali odrona nema i svi lokalni pravci su prohodni, navodi Ukšanović.

„U naselju Dupilo, u Potkraju, voda je u visini od 15-20 centimetara prekrila put, ali je put prohodan“, istakao je predsjednik MZ Crmnica.

Mještane lokalnih naselja raduje i vremenska prognoza.

„Ukoliko se ne desi ponovno puštanje brana iz Albanije sve će biti u redu“, zaključio je Ukšanović.

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još