Nikoleta Sarić- kvalitet mora da uspije

 Nikoleta Sarić- kvalitet mora da uspije

Baranka Nikoleta Sarić oko 20 godina  se bavi turizmom. U maniru dobre domaćice  goste tradicionalno dočeka kolačićima, domaćim pecivom, voćem, vinom.

U godini epidemije koronavirusa  kada se  turistička privreda našla u nezavidnoj situaciji,  Nikoleta je pronašla alternativu- kulinarsku kreativnost vidjela je kao šansu za dodatni posao.Iskustvo u pravljenju peciva,  kolača, domaćih torti razradila je u biznis ideji „Moja pekarica“  sa namjerom da proširi posao u maloj porodičnoj firmi.

Nikoleta je kulinarsku kreativnost vidjela je kao šansu za dodatni posao.

Prvo se opredjelila koju vrstu pekare želi da otvori procjenjujući svoje sposobnosti, zatim lokalno tržište i konkurenciju. Uvidjela je da nedostaju mini pekare u Šušanju koje nude domaće  proizvode mještanima i turistima.

 Ideja je razrađena,  ali falio je novac za pekarsku opremu: konvektomat, mikser za tijesto, topla vitrina za peciva, frižider za kolače.Kroz program podsticaja razvoja preduzetništva Opština Bar je bespovratnim finansijskim sredstvima podržala  biznis projekat “Moja pekarica”.Nikoleta je  kupila dio opreme za  pekaru,  počela da radi.“U firmi „Slatka Nikol“ @moja.pekarica mogu se naručit slatke i slane delicije. Uživam da pravim torte. Najviše volim da pravim domaće torte po starim receptima. To najbolje prolazi.

Najviše voli da pravim domaće torte po starim receptima

Kvalitet uvjek uspije“,kaže Nikoleta.Za početak pekara je on-line i Nikoleta radi po porudžbinama preko društvenih mreža.Od ove sezone, Nikoletini gosti imaće ponudu noćenja sa doručkom koji će ona spremati – kroasani, krofnice, domaće pite i kolači.Kako se posao bude razvjao Nikoleta planira  otvaranje  mini pekarice u poslovnom prostoru na frekventnom mjestu u Šušanju.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još