Niko neće odgovarati za prijetnje Abazoviću

 Niko neće odgovarati za prijetnje Abazoviću

Specijalno državno tužilaštvo okončalo je postupanje u predmetu povodom prijetnji koje su potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću upućene preko društvenih mreža, utvrđujući da nema elemenata za krivično gonjenje bilo kojeg lica.

Predmet je formiran nakon što je na društvenim mrežama objavljen komentar u kojem se Abazoviću prijeti smrću. SDT je preduzelo radnje iz svoje nadležnosti, nakon čega su odlučili da nema elemenata za pokretanje krivičnog postupka, piše Dan.

“Obavještavam Vas da je u predmetu koji je formiran zbog prijetnji koje su preko društvenih mreža upućene D.A., ovo tužilaštvo nakon prikupljanja potrebnih obavještenja ocijenilo da nema osnova za preduzimanje krivičnog gonjenja protiv bilo kog lica za bilo koje krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti”, saopštila je za Dan Sanja Jovićević, specijalni tužilac i portparol Specijalnog državnog tužilaštva.

Sporni komentar objavljen je u decembru prošle godine. U tom komentaru Abazoviću je poručeno da će biti zaklan ukoliko nastavi “družbu”, odnosno pregovore i saradnju sa “četnicima”.

“Abazoviću, ako nastaviš družbu sa ovim četnicima, bićeš prvi zaklan (ne daj Bože), ali to te čeka. I mnogi muslimani i Albanci muslimanske vjeroispovijesti (šta se desilo u Kaluđerskom Lazu kod Rožaja), ako odeš sa njima, čeka te Ulcinj, Rožaje, Plav, Gusinje i Pljevlja su počela. Ti ćeš biti pozvan da si napravio Srebrenicu, Prijedor, Višegrad, Foču i Markale. Dozovi se pameti, okreni se Crnoj Gori”, napisano je u spornoj objavi.

Policija je odmah pokrenula istragu i utvrdila da je komentar objavio Rožajac R.Š. Mediji su objavili da je u pitanju bezbjednosno interesantna osoba. Informacija o prijetećem komentaru je proslijeđena i službenicima Sektora za suzbijanje organizovanog kriminala i korupcije Grupi za suzbijanje visokotehnološkog kriminala. Prema izjavi njegovog srodnika, on više ne živi u Crnoj Gori već u Švedskoj. Zbog toga je preko Odsjeka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju proslijeđen zahtjev Interpolu Švedske i nordijskom oficiru za vezu za određene provjere za to lice. Ova obavještenja proslijeđena su SDT-u.

Abazović je u povodom prijetnji dao izjavu u Specijalnom državnom tužilaštvu, a medijima je kasnije saopštio da se ne osjeća ugroženo.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još