Napeto u centru Bara, Begzić: spreman sam da dam život

 Napeto  u centru Bara, Begzić: spreman sam da dam život

Skoro tri  sata traje neizvjesna i napeta  drama u centru Bara  zbog prijetnje Baranina  Edina Begzića (36) da će aktivirati eksploziv ispred NLB banke u Ulici Maršala Tita koju je policija evakuisala jutros oko 8 sati.

Policija je blokirala ulicu, a  ispred poslovnice banke je Begzić, koji djeluje veoma opušteno.

Prije nego što su radnici banke došli na posao, on je poslovnicu oblijepio natpisom „Vratite novac koji ste ukrali od radnika Primorke“. Ispred poslovnice je rekao  da ima bombu, i prema saznanjima Novosti u banku jutros  niko od zaposlenih nije ušao. Nakon što je obavještena,  policija je evakuisala i zaposlene u susjednim poslovnim prostorima, kao i stanare te zgrade.

U Ulici Maršala Tita je policija, vatrogasci, ekipe Hitne pomoći.

Edin Begzić

Baranin Edin Begzić u snimku koji je objavljen na You tube kanalu i dostavljen medijima,  navedi da je radnicima fabrike “Primorka” nanijeta višemilionska šteta. On se u videu obratio predsjedniku i potpredsjedniku  Vlade (Zdravku Krivokapiću I Dritanu Abazoviću) , kao i predsjednika Skupštine (Aleksi Bečiću), da pomognu u rješavanju situacije jer je “radnicima ukraden novac 2010.godine”.

Imam namjeru da se borim do kraja. Banku ću držati pod kontrolom sve dok banka radnicima ne isplati pare koje je ukrala, sa zakonom pripadajućom kamatom za sve vrijeme koje su čekali. Sa sobom ću imati masku za suzavac i dim, pancir, pištolj s mecima, Molotovljeve koktele i dvije improvizovane eksplozivne naprave na daljinski okidač. Na improvizovanim napravama biće kesice sa ekserima ukoliko dođe do eksplozije“, naveo je on na snimku. On je, takođe, na snimku  i demonstrirao kako naprava funkcioniše.

Begzić je na kraju snimka poslao poruku  vicepremijeru Dritanu Abazoviću, “prvom čovjeku što se bezbjednosti tiče u Crnoj Gori”.

-Ukoliko vi,  ili bilo ko u ovoj državi  pošalje privatno obezbjeđenje, vojsku ili policiju da napadne nas, jadne radnike…  za haos koji nastane, vi ćete biti odgovorni, kazao  je Begzić.

-Među radnicima “Primorke” su moji otac i majka. Ljudi koji su život dali. Ja sam spreman da se borim za njih.  Ja sam spreman da dam život za njih, rekao je na kraju snimka   Edin Begzić.

Snimak traje oko 25 minuta

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još