Nakon incidenta u kome je povrijeđen radnik, mašinovođa i otpravnik vozova udaljeni su sa posla

 Nakon incidenta u kome je povrijeđen radnik, mašinovođa i otpravnik vozova udaljeni su  sa posla

Nakon incidenta u kome je lakše povrijeđen radnik D.K. danas u blizini Željezničke stanice u Baru, mašinovođa i otpravnik vozova udaljeni su  sa posla do okončanja disciplinskog postupka.

U saopštenju koje potpisuje  Željeznički prevoz Crne Gore (ŽPCG) navodi se da su mašinovođa i otpravnik vozova “učestvovali u incident”  na ulaznoj skretnici u Baru.

-Ta odluka je donijeta je na predlog Komisije za vanredne događaje, a udaljeni su sa posla do okončanja disciplinkog postupka na kojem će se utvrditi stepen odgovornosti, navodi se u saopštenju.

ŽPCG je saopštio da je danas u 9.10 časova, došlo do kontakta elektromotornog voza br. 6153 i manevarske lokomotive na ulaznoj skretnici u Baru.

U saopštenju se navodi da nije bilo povrijeđenih putnika, a da je pomoćnik mašinovođe na manevarskoj lokomotivi, koji je u trenutku kontakta bio u stojećem položaju, zadobio lakše povrede.

„Nije pričinjena materijalna šteta na voznim sredstvima koja su učestvovala u ovom vanrednom događaju. Na lice mjesta su izašle prvostepena i drugostepena komisija radi isleđenja ovog događaja a ovaj vanredni događaj prouzrokovao je kašnjenje voza 6152 koji iz stanice Bar polazi u 09:25h u trajanju od 59 minuta, dok se ostali saobraćaj na relaciji Bar – Podgorica – Bar odvijao nesmetano“, navodi se u saopštenju.

Mjesto nezgode, FOT: Biljana Dabić

Podsjetimo, danas nakon incidenta radnik D. K.je prevezen u Opštu bolnicu Bar.

-Pacijent ima povrede na bradi koje su ušivene. Nakon ostale dijagnostike upućen je na kućno liječenje, kazao je direktor Opšte bolnice Bar dr Igor Karišik.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još