Nakon brisanja naloga s Tvitera Tramp najavio osnivanje vlastite društvene mreže

 Nakon brisanja naloga s Tvitera Tramp najavio osnivanje vlastite društvene mreže

Foto: Ilustracija

Tviter je obrisao nove tvitove koje je odlazeći američki predsjednik Donald Tramp objavio na službenom vladinom računu @POTUS i suspendovao račun njegove predsjedničke kampanje, nakon trajnog uklanjanja Trampovog ličnog računa s platforme.

Trump je tvitovao  „Nećemo biti ušutkani!“ sa @POTUS vladinog računa, koji ima 33,4 miliona pratilaca. Tviter je nekoliko sati ranije trajno suspendovao njegov lični nalog @realDonaldTrump, prenosi Klix.ba.

Kompanija je rekla da bi nalozi koje je Tramp koristio da bi zaobišao zabranu takođe mogli biti suočeni s trajnom suspenzijom.

„Twitter nije za slobodu govora“, napisao je Tramp u sada izbrisanim tvitovima, dodajući da u bliskoj budućnosti razmišlja o izgradnji vlastite platforme za društvene medije.

Tviter je ugasio i račun kampanje @TeamTrump nedugo nakon što je poslao tvit s „izjavom predsjednika Trampa“ optužujući Tviter za „zabranu slobode govora“ i koordinaciju s „Demokratima i radikalnom ljevicom“ da ga ušutkaju.

Tramp je malo prije toga usmjerio svojih 2,3 miliona pratilaca na svoj račun na Parleru, koji je popularan među konzervativcima zbog svog pristupa moderaciji sadržaja.

Google je suspendovao Parler u petak, pozivajući se na objave koje podstiču na nasilje, dok im je Apple dao 24 sata da predaju detaljan plan moderiranja.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još