Nagli prekid letova Montenegro erlajnza – putnici prinuđeni da kupuju nove avio karte

 Nagli prekid letova Montenegro erlajnza – putnici prinuđeni da kupuju nove avio karte

Crnogorska nacionalna avio-kompanija Montenegro erlajnz od danas ne obavlja komercijalni saobraćaj. Putnici koji su kupili avio karte za letove Montenegro erlajnza neće moći iste da iskoriste u narednom periodu.

Od danas  (26.decembra) Er Srbija na svoje letove neće prihvatati putnike koji su ranije kupili karte Montenegro erlajnza (MA) , stoji u dopisu koji je Er Srbija uputila turističkim agencijama.
U dopisu se navodi da putnici koji imaju karte za MA na letovima Er Srbije imaju mogućnost kupovine novih karata, a za tu svrhu je  predviđena otvorenost nižih klasa kako bi putnici sa kartama Montenegro erlajnza imali  manji trošak, navodi se u dopisu.

Podsjetimo, ministar za kapitalne investicije Mladen Bojanić u četvrtak je saopštio  na konferenciji za novinare da će uskoro doći do gašenja nacionalnog avio prevoznika Montenegro erlajnza. Dva dana kasnije nacionalna avio-kompanija obustavlja saobraćaj.

Iz Montenegro erlajnza potvrdili su u petak veče da od 26.decembra u cjelosti obustavljaju planirani saobraćaj.

„Usled novonastale okolnosti koja se odnosi na odluku Vlade Crne Gore da u daljem periodu neće podržati postojanje nacionalne avio-kompanije, i koja izrazito negativno utiče na bezbjednost nastavka odvijanja avio-saobraćaja, procijenili smo da je u pitanju nivo rizika koji Montenegro erlajnza ne može da prihvati“, saopštili su u  MA.

Iz Montenegro erlajnza pored ostalog je navedeno:“Hvala svim našim putnicima za godine povjerenja, putovanja i prijateljstva, i unaprijed se izvinjavamo svima kojima će ovakva odluka o radu MA, narednih dana i sedmica pričiniti probleme u organizaciji putovanja koja jesu, ili planiraju da započnu”.

Prvi crnogorski avio prevoznik u istoriji, Montenegro erlajnza , osnovan je 1994. godine

POSLEDNJI LET I VODENI LUK

Avion Montenegro erlajnza letio je sinoć  posljednji let Podgorica – Beograd, i vratio se za Crnu Goru.

Poslednji let Montenegro erlajnza iz Beograda posle slijetanja na aerodrom Golubovci kod Podgorice imao je svečani doček, koji je ujedno bio i ispraćaj.

Avion Foker 100 Montenegro erlajnsa posle povratka iz Beograda i slijetanja na putu do gata sačekala su dva vatrogasna vozila koja su napravila vodeni luk, koji se u avijaciji inače koristi u izuzetnim prilikama, kakava je i ova bila, mada razloga za slavlje nije bilo.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja