Na izložbi u Baru učestvuje skoro hiljadu pasa iz cijelog svijeta

 Na izložbi u Baru učestvuje skoro hiljadu pasa iz cijelog svijeta

Bar je ovog vikenda domaćin izložbe pasa Adriatic Cup 2021., koja se održava u organizaciji Kinološkog saveza Crne Gore i kinološkog društva “Jadran” iz Bara.

Izložba je okupila skoro 1000 pasa iz cijelog svijeta, sa preko 190 različitih rasa, a kako ističu organizatori, posebno zadovoljstvo pričinjava činjenica da ove godine ima prijavljenih pasa čak i iz Amerike.

Događaj prati više od 2000 turista iz Italije, Češke, Rusije, Hrvatske, Srbije, Slovačke, Ukrajine, a za suđenje na kupu delegirane su sudije iz Srbije, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, ali i iz Ukrajine.

Izložbu je otvorio predsjednik nacionalnog kluba srednjeazijskih ovčara i član kinološkog društva “Jadran” Radomir Novaković Cakan.

“Izuzetno mi je zadovoljstvo da sam danas sa prijateljima koji vole životinje i koji dijele svoje znanje iz kinologije sa nama. Za Bar i Crnu Goru je izuzetna čast da bude domaćin ovakve manifestacije, a ovaj vid turističke ponude zagovaram već decenijama. Svim učesnicima želim puno uspjeha na izložbi, a posjetiocima da se osjećaju kao kod svoje kuće i da uživaju u čarima našeg lijepog Bara”, poručio je Novaković.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još