MZ Crmnica: Očekujemo da će nadležne institucije biti na visini zadatka

 MZ Crmnica: Očekujemo da će nadležne institucije biti na visini zadatka

Oštro osuđujemo skrnavljenje i oštećenje grobnice crngorskog mitropolita Arsenija Plamenca koje je zabilježeno u selu Brčeli u Crmnici, saopštio je Privremeni odbor mjesne zajednice Crmnica.

„Ovaj vandalski čin samo je jedan u nizu primjera uništavanja crnogorskog kulturno-istorijskog nasljeđa koji ne smije proći nekažnjeno. Ovakva dešavanja samo dokazuju da se Crna Gora i njeni građani nalaze pred ozbiljnim izazovom da brane temeljne vrijednosti građanske i sekularne države.

Mitropolit Arsenije Plamenac je bio duhovni i svjetovni poglavar, koji je svoj život posvetio pomirenju svih Crnogoraca, što nas dodatno obavezuje da u odnosu na njegov grob postupamo sa najvećom mogućom pažnjom, a ne da dozvolimo da to bude predmet nečasnih radnji nedostojnih lika i djela mitropolita Arsenija Plamenca.

Očekujemo da će nadležne institucije biti na visini zadatka, da neće bježati od odgovornosti i da će učiniti sve što je u njihovoj nadležnosti da počinioci ovog nedjela budu adekvatno tretirani i u skladu sa zakonom kažnjeni kao i da se grobno mjesto vrati u prvobitno stanje“, navode iz Privremenog odbora MZ Crmnica u saopštenju.

Kako ističu, jedino tako bi se poslala jasna poruka svima onima koji pokušavaju da ugroze crnogorski identitet.

„Sa stavovima iznešenim u ovom saopštenju nijesu se saglasili članovi Odbora Ilija Vasov Marković (DF), Nikola Dragišić (Demokrate) i Mladen Đuković (predstavnik sela Gluhi Do)“, dodaju u saopštenju.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja