Muzičari traže prijem kod Spajića: Skoro godinu dana nemamo posla

 Muzičari traže prijem kod Spajića: Skoro godinu dana nemamo posla

Crnogorski muzičari održali su juče performans ispred zgrade Skupštine Crne Gore u Podgorici, sa kojeg su poručili da već 11 meseci nemaju posla i da zahtijevaju prijem kod ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića.

Performansu su, između ostaloh, prisustvovali Nina Žižić, Ivana Popović Martinović i Danijel Alibabić. Kako su kazali, muzičari koji nijesu došli svakako su im dali podršku, a htjeli su i da ispoštuju epidemiološke mjere.

„Umjesto protesta, odlučili smo da sviramo i pjevamo, poštujući epidemiološke mjere, kako bi skrenuli pažnju, jer jedino tako i umijemo. Već 11 mjeseci nemamo posla i jedna smo od rijetkih profesija za koju se nisu našle mogućnosti i rješenja da opstanemo tokom epidemije. Imamo porodice, imamo troškove, a nemamo prihode“, poručuju muzičari. Većina nih, kako tvrde, nije dio nekih institucija i oslonjeni su sami na sebe.

„Tražimo realnu mogućnost da nam se obezbjedi minimum rada i da se nađu načini da mi kao dio kulture društva, preživimo. Tražimo mogućnost da nastupamo par sati tokom dana, tražimo da emiteri forsiraju domaće autore i da nas primi ministar finansija i socijalnog staranja. Tražimo podršku od vas“, zaključuju muzičari.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još