„Moraju se donositi nepopularne mjere kako bi se sačuvalo zdravlje građana“

 „Moraju se donositi nepopularne mjere kako bi se sačuvalo zdravlje građana“

Foto: gov.me/ S.Matić

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović kazala je tokom razgovora sa ambasadorkom Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori Karen Medoks, povodom donošenja novih mjera za suzbijanje koronavirusa, da je njihov cilj poboljšanje epidemiološke situacije u zemlji.

”Mjere su restriktivnije nego u prethodnom periodu, ali je epidemiološka situacija to zahtijevala. Kao pulmolog moram brinuti o zdravlju građana, to je moj glavni cilj i misija. Sve ovo radimo kako bi 15. januar sačekali sa boljom epidemiološkom situacijom. Moraju se donositi i nepopularne mjere kako bi se sačuvalo zdravlje građana”, istakla je Borovinić Bojović.

Tokom susreta su razmijenjene informacije o najaktuelnijim projektima u zdravstvu koji se odnose na Covid 19, te je Borovinić Bojović najavila pojačanu kriznu komunikaciju i projekat digitalizacije zdravstvenih podataka.

Medoks je čestitala ministarki na imenovanju i izrazila nadu da će aktivnosti koje preduzima zdravstveni sistem, angažovanje zajednice, kao i najavljena vakcinacija biti dobitna kombinacija za brzo stavljanje epidemije koronavirusa pod kontrolu.

Ona je istakla da će rado podržati projekte digitalizacije, i pozvala ministarstvo zdravlja da bude dio projekta o lažnim vijestima i dezinformacijama koje se šire u vremenu pandemije.

Borovinić Bojović kazala je da se vakcina očekuje u narednom periodu, te da je Akcioni plan za vakcinaciju u završnoj fazi.

U kontekstu značaja podizanja svijesti o važnosti vakcinacije, ambasadorka Medoks izrazila je spremnost da bude dio tog projekta.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još