Montefarm: Počela nabavka opreme i dodatnih doza vakcine

 Montefarm: Počela nabavka opreme i dodatnih doza vakcine

Foto: AP Photo/Luca Bruno

Nakon što je iz budžeta Fonda za zdravstveno osiguranje (FZO) opredijeljeno 700.000 eura, započet je proces nabavke dodatne količine lične zaštitne opreme i 10.000 doza vakcina protiv sezonskog gripa, saopšteno je iz Montefarma.

„Montefarm je nakon odobrenja Ministarstva zdravlja, pristupio procesu nabavke dodatnih količina lične zaštitne opreme i vakcine protiv sezonskog gripa u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama”, pišu Dnevne novine.

Tako je u ponedjeljak firma MEDICA iz Podgorice izabrana za najboljeg ponuđača za nabavku 400.000 pari hirurških rukavica, ukupne vrijednosti od 112.000 eura, dok je firma Osmi red iz Podgorice izabrana za najboljeg ponuđača za nabavku 200.000 jednokratnih vodootpornih zaštitnih odijela skafandera u iznosu od 400.000 eura.

Podsjećamo, kako je iz FZO ranije saopšteno, nakon upućenog zahtjeva Montefarma, koji ih je obavijestio da im prijeti nestašica zaštitne medicinske opreme za ljekare i medicinske sestre, iz ove zdravstvene ustanove je odlučeno da se u tu namjenu preusmjeri 700.000 eura namijenjenih za nabavku vakcina protiv HPV virusa koje sprečavaju obolijevanje od karcinoma grlića materice.

Montefarm je tražio od Fonda, Ministarstva zdravlja i Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti novac za 10.000 doza vakcine protiv gripa, 5.000.000 komada nitrilnih nesterilnih rukavica, 400.000 pari hirurških rukavica, po 200.000 komada jednokratnih zaštitnih odijela i jednokratnih vodootpornih mantila.

Potrebu za novim dozama vakcina protiv sezonskog gripa iskazale su javne zdravstvene ustanove, nakon što je u prvoj fazi vakcinacije potrošena 31.000 doza vakcina čiju je isporuku Montefarm u junu ugovorio putem javnih nabavki.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja