Ministarstvo zdravlja danas predstavlja nove mjere, u Baru trenutno aktivno manje od 400 slučajeva

 Ministarstvo zdravlja danas predstavlja nove mjere, u Baru trenutno aktivno manje od 400 slučajeva

Ilustracija, Foto: Portal Bar

Ministarstvo zdravlja, Klinički centar Crne Gore i Institut za javno zdravlje organizovaće danas u 15 sati konferenciju za medije na kojoj će biti predstavljene nove epidemiološke mjere. U Baru, kao jednoj od opština iz „crvene zone“ već treću sedmicu zaredom na snazi su strože mjere.

Ugostiteljski objekti u najvećoj primorskoj opštini već 21 dan ne rade, što je samo jedna od seta mjera donešenih u cilju suzbijanja širenja koronavirusa. Mjere su, evidentno, urodile plodom, budući da je posljednjih nekoliko dana osjetan broj novozaraženih i preminulih na teritoriji barske opštine.

Prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje Crne Gore u Baru je trenutno aktivno 398 slučajeva, što je za 54 manje u odnosu na 26. mart, kada su na snagu stupile posljednje mjere Ministarstva zdravlja. Sedam dana ranije, broj aktivnih slučajeva iznosio je 558.

Dr Martina Cicmil je juče za Portal Bar kazala da, iako mjere daju efekta, svi građani moraju nastaviti da poštuju propisane mjere, a posebno one osnovne: „Distanca, ruke, maska“, dodajući da se nada da će broj Barana koji su se prijavili za vakcinaciju rasti.

Na konferenciji će govoriti Jelena Borovinić Bojović, ministarka zdravlja, Ljiljana Radulović, direktorica Kliničkog centra Crne Gore, Marija Božović, epidemiološkinja u Institutu za javno zdravlje i Martin Ćalasan, državni sekretar u Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Foto: Portal Bar

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još