Ministarka zdravlja nakon sastanka sa rodbinom preminulih – Niko nema lošu namjeru

 Ministarka zdravlja nakon sastanka sa rodbinom preminulih – Niko nema lošu namjeru

Ministarka zdravlja dr Jelena Bojović Borovinić danas je  razgovarala sa grupom  građana koji sumnjaju u pravilan tretman pacijenata u Covid bolnici u Baru. Nakon razgovora u ministarstvu zdravlja, ministarka je kazala da je cilj je da se dodatno unaprijedi,  reorganizuje   i poboljša  funkcionisanje zdravstvenog sistema na kompletnoj teritoriji Crne Gore.

Rodbina preminulih vjeruje da će novi sistem mnogo toga promjeniti kako “ni jedan pacijent ne ne bi bio prepušten sam sebi”. Zalažu se  da se   “bolesnicima pomogne da budu zbrinuti, liječeni kako treba”.

Ministarka dr Jelenom Bojović Borovinić navodi da je razgovor bio “emotivan i konstruktivan”

-Došli smo do zajedničkog zaključka- niko nema lošu namjeru. Jedini cilj i zajednički zadatak, moj sa svim ljekarima i medicinskim osobljem biće da dodatno unaprijedimo, reorganizujemo i poboljšamo funkcionisanje zdravstvenog sistema na kompletnoj teritoriji Crne Gore, i naravno  u Opštoj bolnici Bar, kazala je ministarka  Bojović Borovinić. Ona je  mišljenja da je najveći problem nastao u nedovoljno dobroj organizovanoj komunikaciji između pacijenata, njihovih najbližih i zdravstvenog sistema.  Povodom smrti naših najmilijih u Opštoj bolnici Bar oboljelih od Covida, naveli su članovi porodica preminulih, “ustanovili smo niz propusta u postupanju sa pacijentiman i njihovom liječenju”

-Zar je trebalo da čekamo imenovanje nove vlade, nove ministarke da doktori čija je obaveza da komuniciraju, komuniciraju sa rodbinom pacijenata. Svako pitanje i zahtjev su usmjereni  da se ublaži, ili ako je moguće  zaustavi broj umrlih, da se ljekarima olakša u Opštoj bolnici Bar, da se ova zdravstvena ustanova opskrbi dodatnom opremom. Vjerujemo u novi sistem. Optimista sam i mislim da će mnogo stvari da se promjeni, kazao je Samih Hadžić

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja