Ministar Milatović u posjeti Baru: Zajedničkim naporima do uspješne turističke sezone

 Ministar Milatović u posjeti Baru: Zajedničkim naporima do uspješne turističke sezone

Predsjednik opštine Dušan Raičević primio je danas ministra ekonomskog razvoja Jakova Milatovića koji je boravio u prvoj radnoj posjeti opštini Bar.

Ministar i predsjednik opštine sa saradnicima razgovarali su o pripremama za predstojeću turističku sezonu, investicijama u turizmu na teritoriji barske opštine, o programima podrške sa nivoa lokalne i centralne vlasti za unapređenje preduzetništva i infrastrukturnim projektima važnim za Bar.

„Jako me raduje podatak koji sam saznao u današnjem razgovoru sa gradonačelnikom Bara i njegovim timom, a to je da je u odnosu na 2019. godinu u istom periodu, trenutno broj turista u Baru na nivou od 50 procenata od onoga što je bilo u periodu 2019. godine“, kazao je ministar na sastanku sa predsjednikom opštine Bar Dušanom Raičevićem.

„Želim da iskažem zadovoljstvo posjetom ministra Milatovića kao prvog predstavnika centralne vlasti koji je došao u zvaničnu posjetu Opštini Bar. Sastanak je bio jako sadržajan i konstruktivan, a imao je za cilj dogovaranje zajedničkih aktivnosti radi pripreme naše opštine za dolazeću turističku sezonu. Aktivnosti koje se sprovode sa nivoa lokalne TO i službi opštine Bar treba da daju rezultat za mnogo bolju turističku sezonu. Ovo je samo početak naše zajedničke saradnje koja će se ogledati u dobroj komunikaciji i zajedničkom djelovanju, koji treba da dovedu da turistička privreda ove godine osjeti sve one benefite koje je osjetila 2019. godine i da potvrdimo da ova turistička sezona može biti godina oporavka privrede“, rekao je predsjednik opštine Bar prilikom današnje posjete ministra Milatovića.

Pored turizma, razgovarali su drugim značajnim temama za razvoj i dugoročan oporavak crnogorske ekonomije, a to su suzbijanje sive ekonomije, o programima podrške sa nivoua lokalne i centralne vlasti za unapjeđenje preduzetništva kao glavnog zamajca ekonomske aktivnosti i rasta u zemlji, kao i infrastrukturnim projektima važnim za ovu Opštinu.

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još