Milena Božović posjetila Islamski kulturni centar i džamiju Selimiju

 Milena Božović posjetila Islamski kulturni centar i džamiju Selimiju

Predsjednica Skupštine opštine Bar Milena Božović posjetila je Islamski kulturni centar i džamiju Selimiju, na poziv glavnog barskog imama Mujdina Milaimija.

Božović je ovom prilikom istakla da joj je izuzetno drago što je posjeta organizovana uoči početka muslimanskog mjeseca Ramazana, koji, kako je navela predsjednica SO Bar, „podsjeća da je čovjekova snaga u strpljenju, činjenju dobrih djela, praštanju i jačanju porodičnih i prijateljskih veza na kojima se temelji društvo“.

Sastanku je prisustvovao i predsjednik Odbora Islamske zajednice Bar Nedžib Ibrišimović koji je predsjednicu SO Bar upoznao sa aktuelnim problemima Islamske zajednice, posebno sa problemom priključka Islamskog kulturnog centra na elektroenergetsku mrežu.

Predsjednica Skupštine Opštine Bar je navela da je zainteresovana za funkcionisanje svih vjerskih zajednica i spremna da u okviru svojih nadležnosti doprinese rješavanju eventualnih poteškoća i problema. Takođe, kako je kazala, želi da u direktnoj komunikaciji sa predstavnicima zajednica čuje njihovo mišljenje i njihove potrebe kako bi se zajednički došlo do ideja za međusobnu saradnju.

Na kraju susreta Božović je glavnom imamu i vjernicima islamske vjeroispovjesti čestitala predstojeći mjesec Ramazan, sa porukom da je Bar grad koji je bio i ostao prepoznat kao grad tri vjere gdje se poštuje međuvjerski i međunacionalni sklad i tako treba da bude i ubuduće.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još