Milena Božović nova predsjednica SO Bar – „Moja vrata biće otvorena svima“

 Milena Božović nova predsjednica SO Bar – „Moja vrata biće otvorena svima“

Odbornica stranke Biram Crnu Goru Milena Božović izglasana je za novu predsjednicu Skupštine Opštine Bar na 22. sjednici lokalnog parlamenta, koja je u toku. Ona je tom mjestu zamijenila odbornika SD-a, Mića Orlandića, koji je podnio ostavku 7. decembra.

Za izbor Božovićeve glasao je 21 odbornik, tri su bila protiv, dok uzdržanih nije bilo.

Božović se, u obraćanju prisutnim odbornicima, zahvalila kolegama iz stranke Biram Crnu Goru na ukazanoj časti i povjerenju.

“Dozvolite da se zahvalim gospodinu Radomiru Novakoviću Cakanu, članovima predsjedništva stranke Biram Crnu Goru, ali I svim kolegama odbornicima iz našeg odborničkog kluba na ogromnom povjerenju koje mi je ukazano. Nije uobičajeno da se u Crnoj Gori, na odgovornom mjesta postavlja neko mlad. Posebno, nema hrabrosti da to bude žena. Biram Crnu Goru pokazala je još jednom svoju različitost i ja sam im na tome zahvalna u svoje ima i u ime svih žena u Crnoj Gori. Pokušaću da nastavim politiku koju je postavio gospodin Novaković. Moja vrata biće otvorena za sve građane, baš kao što je to bilo u njegovo vrijeme. Trudiću se da ova sala bude mjesto u kojem će se donositi odluke u dobrobit svih, a ne mjesto nadgornjavanja i svađanja. Takođe, nadam se da ćemo biti primjer svim drugim opštinama u borbi za očuvanje radih mjesta. Teška su vremena, živimo od turizma, ljudi se najviše plaše ne političke nestabilnosti niti korone, već ekonomske nesigurnosti. Svi očekuju da se ne bavimo jalovim raspravama, već da pokušamo da pomognemo svojim sugrađanima. Mnogi su me pitali da li me je strah od ove funkcije. Nije. Osjećam odgovornost, imam tremu, ali sigurna sam da ću uz vašu pomoć uspjeti. Zahvaljujem se svima koji su me podržali, ali i kolegama koji nijesu glasali“, kazala je Božović.

Mićo Orlandić nije prisustvovao sjednici usljed zdravstvenih razloga. On će, kako je istakla odbornica SD-a Milena Đonović, svoju ostavku naknadno obrazložiti. Sjednicom je, do izbora Božovićeve, predsjedavala odbornica DPS-a Branka Nikezić, koja je Mileni Božović poručila da je raduje što će mjesto koje je do sadabilo rezervisano za starije i iskusnije, biti prepušteno mladima.

“Računam da ćete cijeniti povjerenje koje smo vam ukazali glasajući za vas i od vas očekujemo da ćete se pridržavati onoga što je u nazivu političke partije koja vas je predložila za ovo mjesto, a to je – Biram Crnu Goru“, navela je Nikezić.

Na sjednici koja je počela u 11 časova, a koja ima 21 tačku dnevnog reda, raspravlja se i o predlgu Odluke o budćetu za 2021. godinu.

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja