Medojević: Podnosim ostavku na poslaničko mjesto

 Medojević: Podnosim ostavku na poslaničko mjesto

Foto: FOS

Lider PzP-a Nebojša Medojević saopštio je danas da podnosi ostavku na poslaničko mjesto u Parlamentu.

„U samom startu i u pregovorima oko formiranja ove Vlade ukazao sam na određene nedostatke koji su se za ovih šest mjeseci pokazali ispravnim“, naveo je Medojević.

„Rekao sam da je ova Vlada opasni eksperiment i da će biti nedemokratska, antireformska, da će taj politički eksperiment rezultirati razaranjem temelja političkog sistema i višepartijske parlamentarne demokratije, da će uvesti CG u krizu Vlade i Parlamenta… I tada sam rekao da je ovo Vlada koja ne odražava političku volju građana iskazanu na izborima i to je direktno kršenje Ustava“, kazao je on dodajući da ova Vlada ne odgovara biračima već onima koji su je formirali.

Medojević kaže da nema informacije da je postignut dogovor sa mitropolitom SPC Joanikijem oko glasanja za budžet i rekonstrukcije Vlade.

Ranije danas Pobjeda je objavila da je novi mitropolit crnogorsko-primorski Srpske pravoslavne crkve Joanikije Mićović posredovao je u dogovoru između Zdravka Krivokapića i Demokratskog fronta po kome će DF glasati za budžet, a zauzvrat će premijer otvoriti pregovore o rekonstrukciji Vlade.

Medojević podsjeća da nije prisustvovao večeri kod mitropolita Joanikija, kao i da nije ni bio pozvan. Ne zna, kako dodaje, za bilo kakav dogovor Andrije Mandića i Milana Kneževića sa mitroplitom.

„Štetno je miješanja crkve u politička dešavanja u Crnoj Gori“, kazao je Medojević i podsjetio da je to njegov stav od ranije, javlja portal RTCG.

Ističe da se crkva, kojoj i sam pripada, nekorektno odnijela prema DF-u, jer su, kako kaže, jasno stali na stranu drugih partija.

On kaže i da je DF spreman da ispoštujemo svaki zahtjev SPC, koji se odnosi na status crkve u Crnoj Gori.

„Ne slažem se da bilo koja crkva utiče na izglasavanje budžeta ili bilo kakva politička kadriranja“, kazao je Medojević.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još