MCP: Vjernici neće prisustvovati pomenu Amfilohiju

 MCP: Vjernici neće prisustvovati pomenu Amfilohiju

Mitropolija crnogorsko-primorska saopštila je da će, povodom 40 dana od smrti mitropolita Amfilohija Radovića sjutra, na praznik svetog Amfilohija Ikonijskog, služiti liturgiju i četrdesetodnevni pomen u svim parohijskim i manastirstirskim crkvama u MCP i Eparhiji budimljansko-nikšićkoj.

Zbog složene epidemiološke situacije, kako je saopšteno, liturgijama će prisustvovati isključivo sveštenstvo i monaštvo.

U Sabornom Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici biće služena sveta arhijerejska liturgija u kojoj će učestvovativiše arhijereja Srpske pravoslavne crkve.

„Imajući u vidu ozbiljno epidemiološko stanje u Crnoj Gori, a shodno preporukama nadležnih zdravstvenih institucija i zvaničnim stavom i blagoslovom naše Crkve, liturgiji će prisustvovati isključivo sveštenstvo i monaštvo, dok će svim vjernicima biti omogućeno da tokom cijelog dana prilaze i poklone se grobu blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija, pomole se i zapale svijeću za pokoj njegove duše“, saopšteno je iz MCP.

U saopštenju MCP i Eparhije budimljansko-nikšićke stoji da će liturgija će biti zatvorena za sve novinarske ekipe, a da će biti obezbjeđen direktan video i audio prenos koji će se emitovati putem internet sajtova Mitropolije i radija Svetigore.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja