Marko Nikić nakon operacije stabilno, prebačen na odjeljenje

 Marko Nikić nakon operacije stabilno, prebačen na odjeljenje

Naš mladi sugrađanin Marko Nikić je, nakon zahtjevne operacije koja je trajala devet sati, prebačen sa intenzivne njege na odjeljenje i njegovo zdravstveno stanje je sada stabilno, saopštio je njegov brat Vladimir. Pred Markom je dug i težak oporavak, koji će od porodice Nikić iziskivati značajna finansijska sredstva, s obzirom da Fond za zdravstveno osiguranje pokriva samo troškove operacije.

„Operacija je bila veoma teška, ali Marko je sada stabilan. Jak je i fizički i psihički i on će se boriti da pobijedi strašnu bolest“, naveo je njegov brat Vladimir.

Jako komplikovanu operaciju uradio je neurohirurg Kenan Kodž koji je, kako ističe Vladimir Nikić, uspio da sačuva oštećeno lijevo oko i da ukloni tumor iz glave.

„Nadajmo se najboljem, i Markovom oporavku i ozdravljenju. Nalazi se u vrhunskoj ustanovi, i pod nadzorom vrhunskih stručnjaka“, navodi Vladimir.

Podsjećamo da će sjutra od 17 časova, u organizaciji Arena Court, biti organizovan humanitarni turnir 3×3, u cilju sakupljanja sredstava za Markovo liječenje.

Turnir se održava u kategorijama U18 i seniori, cijena učešća pok ekipi iznosi 20 eura, a prijave se vrše putem broja telefona 069440466 ili IG stranice „arenacourtbar“.

Novac za Markovo liječenje može se uplatiti i putem dva dostupna računa, koji se vode na Markovo ime. Za uplate u Crnoj Gori: Marko Nikić, Addiko Banka, broj žr: 555 000 900 238 399 817.

Za uplate iz inostranstva: Marko Nikić, IBAN CODE: ME255 300 830 5000 774 1068, BIC/SWIFT: MNBAMEPG

Podjsećamo i da je nova moguće uplatiti putem GoFundMe platforme: https://www.gofundme.com/f/help-marko-beat-a-cancer

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još