Marija Markoč izabrana za potpredsjednicu Savjeta mladih DPS

 Marija Markoč izabrana za potpredsjednicu Savjeta mladih DPS

Na Prvoj, konstitutivnoj, sjednici Savjeta mladih DPS Crne Gore za potpredsjednicu je izabrana i Baranka mr Marija Markoč.

Mr Marija Markoč rođena je 1994. godine u Baru. Osnovnu i srednju školu završila je u svom rodnom gradu kao nosilac diplome Luča A. Osnovne i specijalističke studije na Biotehničkom fakultetu u Podgorici završila je kao student generacije i nosilac Plakete Univerziteta Crne Gore u oblasti tehničko-tehnoloških nauka. Magistarske studije završila je na Mediteranskom poljoprivrednom institutu u Bariju, u Italiji, kao nosilac odličja „cum maxima laude“. Doktorand je Biotehničkog fakulteta u oblasti maslinarstva i uljarstva. Nakon trogodišnjeg rada na poziciji savjetnice u Službi predsjednika Opštine Bar, Markoč od nedavno rukovodi renomiranom firmom za proizvodnju i promet maslinovog ulja.

Autor je i koautor brojnih naučnih radova i publikacija, a angažovana je i na dva međunarodna naučno-istraživačka projekta.

Članica je Savjeta za ekonomski razvoj Opštine Bar, Glavnog odbora DPS, Savjeta MZ Bar 2 i predsjednica Mjesnog odbora Bar 2/2.  

Markoč je ovim povodom poručila svim mladim ljudima da će „svojim djelovanjem u Savjetu mladih DPS CG dati nesebičan doprinos u cilju kreiranja ambijenta koji će omladini pružiti stimulans da svoje profesionalno iskustvo grade na svom grumenu zemlje“.

„Požrtvovano ću se boriti da Crnu Goru vratim na evropski put, predvođena građanski orjentisanom omladinom koja u razlikama vidi bogatstvo, a šansu za napredak isključivo kroz obrazovanje, rad i konstantan napredak na sebi. Vođeni podvizima slavnih predaka, omladinska luča predvodiće Crnu Goru na putu koji je utkala naša državotvorna partija“, kazala je Markoč.

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još