Mandić: Uradićemo sve da se kriza vlasti prevaziđe; Nećemo glasati za smjenu Leposavića

 Mandić: Uradićemo sve da se kriza vlasti prevaziđe; Nećemo glasati za smjenu Leposavića

Parlamentarna većina će uraditi sve da se kriza vlasti prevaziđe, poručio je jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić, navodeći da taj politički savez neće podržati smjenu ministra pravde Vladimira Leposavića koju je danas zatražio premijer Zdravko Krivokapić, prenosi FOS Media.

Mandić je novinarima, nakon sastanka predstavnika parlamentarne većine, kazao da su čvrsto odlučili da urade ono što od njih traže građani.

„A to je da obranimo demokratiju koja je pobijedila 30. avgusta. Parlamentarna većina će uraditi sve da se kriza vlasti prevaziđe“, istakao je Mandić.

On je rekao da će ubrzo imati novi sastanak, na kome će predstaviti konkretne predloge za izlazak iz krize.

Mandić je, komentarišući smjenu Leposavića, kazao da nije dobra atmosfera da se tako raspravlja između premijera i ministara, da to tako ne smije da se radi, i da se stvari „prelamaju preko koljena“.

Mandić je naveo da ne smiju da se uvažavaju predlozi koji dolaze od nedbronamjernih adresa.

„DF neće podržati razrešenje Leposavića. Ako neko želi da smijeni Leposavića, moraće to da uradi sa nekim drugim. Premijer se sa nama nije konsultovao vezano za razrješenje Leposavića. Da jeste, mi bi mu rekli da niposto ne povlači takve poteze“, rekao je Mandić.

Poslanik DF-a Milan Knežević rekao je da je na sastanku bilo riječi i o tužilačkim zakonima.

„Dotakli smo se i tužilačkih zakona i nadamo se da ćemo narednih dana dobiti neke predloge koji bi išli u pravcu reforme tih zakona“, kazao je Knežević.

Ona je istakao da su smjene u tužilaštvu neophodne jer je ono, kako je naveo, postalo četrvrta grana vlasti.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još