Mandić: Postignut načelni dogovor za tužilačke zakone, Skupština će nastaviti da funkcioniše

 Mandić: Postignut načelni dogovor za tužilačke zakone, Skupština će nastaviti da funkcioniše

Na inicijativu Demokratskog fronta u vezi sa tužilačkim zakonima, od kolega smo dobili ponudu koja je načelno prihvatljava DF-u i koaliciji Za budućnost Crne Gore, kazao je nakon sastanka predstavnika parlamentarne većine jedan od lidera DF-a Andrija Mandić.

„Dobili smo ponudu koja nam omogućuje da dobijemo ono što smo željeli, da se to važno tijelo za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, a mislimo na tužilaštvo – VDT i SDT, da se upodobi i opremi i kadrovski osnaži kako bi se vodila borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, a da istovremeno naši partneri iz parlamentarne većine, i svi mi zajedno sa njima, dobiju podršku d strane važnih međunarodnih adresa i da to bude upodobljeno sa preporukama Evropske komisije.

Mi smo danas postigli načelni dogovor, ova Skupština će da funkcioniše na zadovoljstvo svih građana Crne Gore“, rekao je Mandić.

Kako je istako imaju rješenja koja će biti u funkciji zadovoljenja potreba onih građana koji traže od njih hitne i korjenite promjene u Crnoj Gori.

On je kazao da računa da će uskoro imati novi Nacrt zakona i da će javna rasprava potvrditi da je to dobar dokument koji ispunjava ciljeve.

Na pitanje o ministru Leposaviću, Mandić je kazao da se premijer Krivokapić nije konsultovao sa parlamentarnom većinom u vezi sa inicijativom za njegovo razrješenje.

„Da se konsultovao, mi bismo mu rekli da nema potrebe da se izaziva kriza Vlade kao što je izazvana i pitanje povjerenja ministru Leposaviću sada se pretvorilo u pitanje povjerenja premijeru“, kazao je Mandić.

On navodi da ako ne može da se obezbijedi dovoljan broj glasova parlamentarne većine za razrješenje Leposavića, samim tim će se onda ispostaviti da onaj koji je pokrenuo taj predlog nema dovoljnu podršku parlamentarne većine.

„Mislim da je važno da se izjasni ministar Leposavić, građani Crne Gore čekaju da čuju šta on to ima da kaže. Mi dobijamo neke informacije da je on u tom užem kabinetu, na razgovorima u Vladi, imao itekako, precizne i jasne stavove vezano za njegovu poziciju i njegov odnos prema Vladi, ali i odnos prema datoj situaciji“, dodao je Mandić.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još