Mala matura sredinom maja, pomjereni termini polaganja određenih predmeta

 Mala matura sredinom maja, pomjereni termini polaganja određenih predmeta

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta je u saradnji sa Ispitnim centrom dogovorio pomjeranje termina polaganja određenih predmeta eksterne mature, saopštio je državni sekretar ovog resora Martin Ćalasan.

„Za osnovce – 13. aprila polaže se maternji jezik i književniost, 14. aprila matematika, 15. aprila jedan nastavni predmet po izboru učenika. Kada govorimo o srednjim školama, 24. aprila polaganje iz maternjeg jezika, 8. maj ostaje termin za polaganje iz prvog stranog jezika, 19. maja polaganje iz matematike, dok je polaganje ispita iz nastavnog predmeta po izboru učenika zakazano za 9. jun“, precizirao je Ćalasan.

Prosvjetni radnici, kako je kazao, čine sve što je u njihovoj moći kako bi učenici postigli maksimalna dostignuća.

“Bili su i dalje su na visini zadatka. Smatram da je od marta do danas bilo mnogo prepreka i izazova u obrazovanju. Prirodno je da smo zabrinuti  izapitani o kvalitetu znanja. Ni učenicima ni nastavnicima ni roditeljima nije bilo jednostavno da se adaptiraju na nove okolnosti, ali su to uradili. Molim zaposlene u prosvjetu, učenike i roditelje da poštuju svi mjere“, dodao je on.

Izdavanje diploma biće obavljeno do 21. juna.

Izvor: FOS

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još