Maja Vrcelj – Gruming nije luksuz već potreba

 Maja Vrcelj – Gruming nije luksuz već potreba

Mlada Baranka Maja Vrcelj završila je kriminalistiku i bezbjednost, ali se opredjelila za posao grumera -profesionalca koji njeguje kućne ljubimce.
Hrabrosti i volje Maji ne fali pa je izabrala samostalni biznis, aplicirala za Program podrške ženskom preduzetništvu, a opština Bar podržala je njenu poslovnu ideju bespovratnim sredstvima.

Maja Vrcelj završila je kriminalistiku i bezbjednost, ali se opredjelila za posao grumera


Maja Vrcelj otvorila je Salon za sređivanje pasa “ Grum rum Leon”.
Sve je više kućnih ljubimaca i otvaranje Salona za sređivanje pasa je realna potreba za kompletnu njegu, šišanje, feniranje…furminiranje.

-Furminiranje se radi u periodu linjanja kada se “skidaju” mrtve dlake. To se dešava dva puta godišnje kod pasa sa dvoslojnim tipom dlake, s proljeća i tokom jeseni. Koža se oslobađa viška dlake u opadanju, i odgovarajućim preparatima oplemenjuje novo krzno. Neke vrste pasa kao što su akite, čau-čau, pomeranci, svi njemački špicevi…moraju dva puta godišnje proći tretman furminiranja. Dok pudle, bišoni, maltezeri …nemaju podlaku što znači da se ne linjaju, objašnjava vlasnica Salona “Grum rum Leon”.

Maja Vrcelj:Neophodno je redovno održavanje higijene psa


U djetinjstvu zavoljela je životinje, od 11 godine Maja se bavi odgajanjem pasa. Standardi, i na koji način se kućni ljubimci spremaju za izložbe pasa Maji je poznato jer je kinološki sudija.
Profesionalac koji brine o izgledu kućnih ljubimaca ističe značaj higijenskih tretmana.

-Gruming nije luksuz. Za mnoge rase ovo je neophodnost koja utiče ne samo na izgled, već i na opšte zdravlje i higijenu psa. Neophodno je redovno održavanje higijene psa ,kaže Maja koja ima odgajivačnicu pasa rase –japanska akita. Svako novo leglo, ma gdje odgajano, objašnjava Maja, mora imati japansko ime.
Ambiciozna preduzetnica, planira svoj biznis da proširi i na proizvodnju kozmetike za pse.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još