Lalošević najavio krivičnu prijavu protiv ministarke Bratić

 Lalošević najavio krivičnu prijavu protiv ministarke Bratić

Vasilije Lalošević najavio je da će podnijeti krivičnu prijavu protiv ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić, te da ona ne zaslužuje da ostane na funkciji, kao ni državna sekretarka ministarstva.

On je smijenjen sa funkcije v.d. direktora Uprave za sport i mlade dok je bio na službenom putu u Sloveniji. Lalošević je ovaj čin okarakterisao “podlim i nečovječnim” i istakao da će umijeti da se odbrani bilo koja inicijativa koja bude podnesena protiv njega.

Specijalno državno tužilaštvo formiralo je predmet protiv Laloševića, a upitan da prokometariše kazao je:“ne bilo mi većeg zločina“.

„Sve što sam u životu radio, radio sam časno i pošteno… Spreman sam da uložim sve snage da odbranim svoj ugled i čast, kao i SNP-a. Kada je riječ o dodjeli novca, kako je Ministarstvo bilo ažurno sportisti nikad novac dobili ne bi. Sve dokumentovano i dokumentacija nalazi na sajtu“, kazao je Lalošević.

Prema riječima Laloševića, u martu je poslao upitnik Svetskoj antidoping agenciji (WADA), ali da on „nikad nije ugledao svjetlo dana“.

 Iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta saopštili da je Vasilije Lalošević razriješen sa funkcije v.d. direktora Uprave za sport i mlade, za v.d. prvog čovjeka Uprave za sport i mlade imenovan Marko Begović. Specijalno državno tužilaštvo formiralo je predmet protiv protiv bivšeg v.d. direktora Direktorata za sport Vasilija Laloševića, zvanično je saopšteno danas iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.  U ministarstvu tvrde da je Lalošević u obavljanju funkcije “prekoračio jasna i definisana ovlašćenja, te je svojim činjenjem doveo u nezavidan položaj sport u cijeloj Crnoj Gori”.

Iz Ministarstva su naveli da je Uprava za sport i mlade ignorisala Svjetsku antidoping agenciju (WADA) jer nije dostavila Upitnik za prošlu godinu, niti su imali ikakav kontakt sa WADA.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još