Krivokapić predstavio sastav Vlade: Abazović potpredsjednik, Injac ministarka odbrane

 Krivokapić predstavio sastav Vlade: Abazović potpredsjednik, Injac ministarka odbrane

Foto: FOS Media

Mandatar Zdravko Krivokapić predstavio je konačan predlog sastava nove vlade.

„Opredijelio sam se da imam samo jednog potpredsjednika, a on je Dritan Abazović“, kazao je Krivokapić dodajućii da su kandidati sljedeći:

Ministar odbrane Olivera Injac, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović, ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, ministar prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, ministar zdravlja Jelena Borovinić Bojović, ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić, ministar javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić, ministar ekologije urbanizma i prostornog planiranja Ratko Mitrović, ministar poljoprivede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović ministar pravde i manjinskih prava Vladimir Leposavić.

„Niko od ovih kandidata nije moj prijatelj, kad imate reference ne možete da eliminišete tog čovjeka“, kazao je Krivokapić nakon iznijetih predloga za sastav nove Vlade.

Komentarišući sastav Vlade, Krivokapić je kazao da se sve vrijeme zalagao za ekspertsku Vladu, iako ga „optužuju za nedosljednost“.

„Čitav proces krenuo je sa određenim pretpostavkama u dijelu eskpertske Vlade i to znaju svi koji se druže sa mnom. Moje mišjenje oduvijek je bilo da je najbolje rješenje za Crnu Goru. Najvažnije je da ova Vlada krene da radi… Ne postoji nijedno ime na kugli zemaljskoj koje će biti prihvaćeno od strane svih.

Krivokapić se osvrnuo i na odluku da Sergej Sekulić bude ministar unustrašnjih poslova, istakavši da Sekulić ispunjava sve neophodne uslove.

„Pretpostavili smo da je najvažnije da je osoba koja je na ovom mjestu pravnik, dugogodišnji advokat, uspješan u tom dijelu, da je opozicionar i da nije oprljan bilo kojim djelovanjem i da ima jasan i vrlo čvrst stav. To nije čovjek na kojeg možete da učinite i to je dalo meni za pravo da njega predložim od tri kandidata koje sam imao u opticaju“, objasnio je Krivokapić.

Crnogorski identitet je nesporan, istakao je Krivokapić.

„Ko pripada kojoj naciji, to je njegovo lično opredjeljenje. To ne treba da bude mjera nesaradnje. Baš razlike treba da budu osnov za saradnju. Često govorim o mom prađedovskom zavještanju. Objasniću o čemu je riječ. Moje prađedovsko zavještanje su četiri vrline su ostavljene u amanet mojoj prodoci – poštovanje, poštenje, pravičnost i istinitoljublje. U Crnoj Gori je postojala jedna prirodna solidarnost. Ona se zvala ‘moba’ i ja to osjećam u ovom timu koji imam“, kazao je Krivokapić.

Sjednica Skupštine, na kojoj će Krivokapić predstaviti program i sastav Vlade, biće održana 2. decembra.

Parlament je nedavno usvojio izmjene Poslovnika kojima je predviđeno da poslanici kojima je, zbog vanredne situacije izazvane epidemijom kovid – 19, ograničena sloboda kretanja, mogu će da glasaju na daljinu.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja