Krivokapić: Crna Gora se apsolutno okreće budućnosti, dobili smo snažnu podršku za naš put ka EU

 Krivokapić: Crna Gora se apsolutno okreće budućnosti, dobili smo snažnu podršku za naš put ka EU

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić obratio se javnosti video porukom nakon drugog dana posjete Grčkoj.

On je u obraćanju kazao da je danas bio jedan produktivan, dinamičan i plodonosan radni dio u okviru Delfi ekonomskog foruma koji se održava u Atini.

„Prva konstatacija, koja je možda najznačajnija, da Crna Gora se apsolutno okreće budućnosti i neće se više baviti prošlošću. Druga ključna karakteristika je da smo mi na svakom koraku dobili snažnu podršku za ovaj naš opredjeljeni put ka Evropskoj uniji da bismo na taj način postali sledeća članica EU. I to u razgovorima sa predsjednikom države Grčke, ministrima finansija, ministrom prosvjete i religije, ministrom turizma i ministrom za investicioni razvoj“, kazao je Krivokapić.

On je dodao da je u saradnji sa njegovim timom koji ovoga puta čine ministar finansija Milojko Spajić i ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović još jednom potvrdio osnovno opredjeljenje Crne Gore, a to je da imamo veliku šansu za brz ekonomski razvoj.

„Ekonomski razvoj koji je baziran na pametnom, održivom i sveobuhvatnom pristupu. I naravno, četvrta karakteristika, ekonomski razvoj dolazi na osnovu dobrih i kvalitetnih investitora. U brojnim razgovorima, sa najznačajnijim biznismenima Grčke, dobili smo snažno uvjerenje da su oni raspoloženi da pomognu Crnoj Gori u svom investicionom zahvatu“, dodao je Krivokapić.

Ističe da to daje nadu i uliva povjerenje da Crna Gora kreće drugim putem.

„To je put za bolju budućnost Crne Gore“, zaključio je Krivokapić.

FOS MEDIA – Maja Đurković

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još