Kreativno preduzetništvo – Buba Factory iz Bara nagrađena u Podgorici

 Kreativno preduzetništvo – Buba Factory iz Bara nagrađena u Podgorici

Začetnici  moderne manufakture,  “Buba Factory” iz Bara je među 12  preduzetnika iz Crne Gore koji su  dobili  paket podrške od Glavnog grada i partnera – Delta City i Strategist.  Uz  finansijsku podršku, kreativni preduzetnici imaju priliku da izlažu svoje proizvode u šoping mall-u Delta City, dobiju besplatnu marketing strategiju i promociju.

Pletent  Buba Factory učestvovala je na konkursu “Program podrške kreativnog preduzetništva” u novembru 2019. godine.

– Učestvovali smo, i nagrađeni među kreativnim preduzetnicima iz Crne Gore.  Pored novčane nagrade koju je dodijelio grad Podgorica, marketinške podrške od strane Strategista, nagrada je besplatni štand u Delti po 30 dana, za 12 dobitnika. Buba Factory je započela mjesec predstavljanja našeg asortimana unikatne odjevne trikotaže za žene, muškarce i djecu,  u centralnom holu Delta City-a, kaže  preduzetnica Ivona Kopitović za Portal Bar.

Zbog  proizvoda, dodaje Kopitović,  koje nudimo  tržištu  – zimski odjevni artikli u kojima dominiraju prirodni materijali i koji se  proizvode po željama kupaca, Buba Faktory je dobila decembar.

– Nama je  ujedno i čast da zaključimo prvi ciklus ovog projekta koji podstiče preduzetnike u plasmanu domaćih proizvoda. Ovo je odlično osmišljen konkurs jer malim proizvođačima omogućava veću vidljivost i nova tržišta. Dobiti besplatno štand u Delti na mjesec dana je odlična  promocija, mogućnost prodaje proizvoda u velikom tržnom centru što se samo poželjeti može, kazala je Kopitović podsjećajući da je ovogodišnji konkurs objavljen u novembru.

– Nadam se da će 12 kreativnih preduzetnika iz Crne Gore iskoristiti šansu da se u 2021. godini  na ovaj način predstave tržištu, privuku nove kupce za svoje proizvode. Mislim da u Crnoj Gori ima još kvalitetnih preduzetnika koji imaju kreativne, unikatne proizvode, a potrebna im je podrška da se pozicioniraju na tržištu i plasiraju svoje proozvode, navela je Kopitović.

Kvalitet i kreativnost preduzetničkog rada u  “Pletent Buba Factory”  čiji  proizvodi nose oznaku “Made in Montenegro”,  prepoznali su u opštini Bar i za  biznis plan dodijelili  bespovratna novčana sredstava za razvijanje djelatnosti kroz kupovinu savremene  mašine.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još