Kraj Miholjskog ljeta: Kiša za vikend, sljedeće sedmice promjenljivo

 Kraj Miholjskog ljeta: Kiša za vikend, sljedeće sedmice promjenljivo

Foto: Portal Bar

Sunčani i lijepi dani su nam na izmaku, tako da ćemo, prema prognozama meteorologa, još danas uživati u čarima Miholjskog ljeta. 

Kako je kazao meteorolog Branko Micev za FOS media, od sjutra nas čeka naoblačenje, kiša i pljuskovi dolaze za vikend, a tokom sljedeće sedmice biće promjenljivo 

„Sjutra će u drugom dijelu dana na zapadu Crne Gore doći do naoblaćenja, a do kraja dana i tokom noći i u ostalim krajevima očekuje se oblačno vrijeme sa kišom. Temperatura će imati tendenciju blagog pada, tako da biće i dalje relativno toplo za ovo doba godine“, naveo je on. 

U nedjelju oblačno vrijeme sa kišom. Micev predviđa da će povremeno biti kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom i malo hladnije.

„U ponedjeljak, utorak i srijedu očekuju se promjenljive vremenske prilike, povremeno će biti kiše, a na krajnjem sjeveru očekuje se osjetno manje padavina. Duži periodi suvog vremena naročito na sjeveru se očekuju i to u ponedjeljak“, dodao je Micev. 

U drugom dijelu sedmice i dalje varljiva jesen. Očekuju se promjenljive vremenske prilike, a ponegdje biće uslova za kratkotrajnu pojavu kiše. 

„U nedjelju koja je pred nama i ponedjeljak biće pada temperature, u najtoplijim oblastima sjutra će biti izmjereno do 22-23 stepena, pa će u nedjelju temperatura spustiti na 18 stepeni“, zaključio je meteorolog. 

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još