Korak naprijed ka kvalitetnijem tretmanu otpadnih voda u MZ Stari Bar

 Korak naprijed ka kvalitetnijem tretmanu otpadnih voda u MZ Stari Bar

Ekipe DOO Vodovod i kanalizacija sprovele su složene završne radove, kojima su se konačno stekli uslovi za adekvatnije odlaganje otpadnih voda za sugrađane iz MZ Stari Bar, saopštio je izvršni direktor DOO Vodovod i kanalizacija Bar Mladen Đuričić..

„DOO Vodovod i kanalizacija Bar konstantno radi na unaprijeđenju tretmana otpadnih voda koje su higijenski značajne zbog sadržine štetnih i toksičnih materija koje mogu zagaditi zemljište, vodu i vazduh, a time i ugroziti zdravlje ljudi. Iz tog razloga, svaka aktivnost kojom se unaprijeđuje njihov adekvatan tretman predstavlja za naše društvo prioritet u svakom smislu te riječi“, navodi se u saopštenju.

Kako Đuričić precizira, nakon pribavljanja saglasnosti relevantnih državnih institucija, krenulo se sa procesom izvođenja radova na izradi spoja novoizgrađenog fekalnog kolektora naselja Brbot u Starom Baru na gradsku kanalizacionu mrežu, izradi još jedne kanalizacione šahte i sanaciji postojeće ispred ulaza u Stari grad Bar.

„Radovi se izvode u cilju trajnog rješavanja problema u odvođenju otpadnih voda u ovom dijelu Starog Bara čime se obezbjeđuje njihov adekvatniji tretman i očuvanje životne sredine na ovom području. Nakon završetka ovih radova, stvoreni su tehnički uslovi da se u funkciju stavlja kompletno novoizgrađena kanalizaciona infrastruktura na području naselja Brbot koju je finansirala Opština Bar“, saopštio je izvršni direktor DOO Vodovod i kanalizacija Bar Mladen Đuričić.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još