Koji su razlozi promjene menadžmenta u Opštoj bolnici Bar

 Koji su razlozi promjene menadžmenta u Opštoj bolnici Bar

Ministarstvo zdravlja imenovaće vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice Bar nardne sedmice.

Juče su razriješeni dužnosti čelnici nekoliko zdravstvenih ustanova u Crnoj Gori, među kojima je  dosadašnji direktor Opšte bolnice Bar dr Dragoslav Tomanović.

Početkom marta Komisija Ministarstva zdravlja kontrolisala je Opštu bolnicu Bar,   Ministarka zdravlja dr  Jelena Borovinić Bojović prije nekoliko dana najavila je promjene u menadžmentu Opšte bolnice Bar. 

U ministarstvuu zdravlja saznajemo   da je menadžment Opšte  bolnice kršio zabranu zapošljavanja u periodu od raspisivanja do dana održavanja parlamentarnih izbora.

Članovi komisije tvrde da u ovoj zdravstvenoj ustanovi, koja je kovid centar za Primorje, ne postoje odluke o zapošljavanju za osam osoba, niti se u ugovorima zaključenim u ovom periodu navodi da su radna mjesta utvrđena sistematizacijom.

Takođe, odluke i ugovori nisu dostavljeni Agenciji za sprečavanje korupcije u predviđenom roku od tri dana, kako nalaže Zakon o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja.

Komisija je  utvrdila da donacije u Opštoj bolnici nisu realizovane u skladu sa važećim uputstvima i da Ministarstvu zdravlja nisu podnijeti izvještaji o upotrebi i namjeni finansijskih sredstava, kako je propisano.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još