Ko krade iz vjerskih objekata?

 Ko krade iz vjerskih objekata?

Lopovi ne zaobilaze ni vjerske objekte u Baru.

Poslednji slučaj koji je policija rasvjetlila je počinjena krađa u Konkatedrali Svetog Petra u Baru koja se dogodila prije četri godine. Baranin N.M. iz ovog vjerskog objekta je ukrao pozlaćene predmete:  svijećnjake, zvona…

-Barska policija je podnijela krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv N.M. (23) zbog sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa na štetu  Konkatedrale Svetog Petra u Baru. Sumnja se da je N.M. u toku noći između 14. i 15. maja 2017. godine uz upotrebu podesnog sredstva otvorio ulazna vrata objekta i iz katedrale otuđio vrijedne pozlaćene predmete, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Podsjetimo, proteklih godina sa crkve Svetog Jovana u Starom gradu Baru  ukradena su zvona, pa  zvonik Katedrale Bezgrešnog začeća Blažene djevice Marije u Gretvi. Takođe, je  ukradeno zvono sa crkve Svete Neđelje u Rapu.

Barska policija rasvijetlila je navedene krađe, kao i tešku krađu izvršenu na štetu Sabornog Hrama Svetog Jovana Vladimira u Baru i crkve Svete Trojice u Virpazaru.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još