Ko je odobrio odlazak na skijanje 130 učenika koji su od danas u samoizolaciji

 Ko je odobrio odlazak na skijanje 130 učenika koji su od danas u samoizolaciji

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta nije dalo dozvolu za organizovano putovanje na Žabljak 130 učenika JU SMŠ „Bratstvo-jedinstvo“ iz Ulcinja,  koji su po povratku smješteni u samoizolaciju, nakon što je nekoliko njih u međuvremenu dobilo rezultate testa koji potvrđuju da su  pozitivi na koronavirus, potvrđeno je za FOS iz Ministarstva.

IZ PR službe Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta podsećaju da su đačke ekskurzije  od marta 2020. godine odložene i svaki vid grupisanja djece na ovaj način, u trenutnim epidemiološkim uslovima je rizičan po njihovo zdravlje i u krajnjem, neodgovoran potez.

Ministarstvo je tražilo zvanično izjašnjenje Škole o ovom slučaju.

Nakon što je potvrđeno da je  nekoliko učenika  srednje škole „Bratstvo Jedinstvo“ u Ulcinju, pozitivno je na Covid 19. danas je u samoizaloaciji 130 đaka ove obrazovne ustanove.

Oko 130 učenika  i dva profesora,  početkom prošle sedmice, tri dana  boravili su organizovano na Žabljaku  na skijanju.

U školi je potvrđeno da su poslednja dva radna dana prošle sedmice  oni su pohađali nastavu.

-Ne znamo koliko je zaraženih, rekao sam im da ne dolaze u školu. Epidemiološke službe su tu i uskoro ćemo imati sve rezlutate, kazao je director škole „Bratstvo Jedinstvo“ Husein  Ceno Katana.

Direktor  tvrdi da učenicima nije odobrio odlazak na Žabljak već da su pošli „na svoju ruku“.

-Kontaktirao sam i ministarstvo, rekli su mi da ne brane, ali da ne preporučuju. Ja im ipak nisam dao dozvolu. Oni su rekli da neće dolaziti u školu ta tri dana i sada treba da vidimo kako će opravdati časove mada jedan broj njih nastavu prati on line, kazao je Katana.

Učenike su na Žabljak vodili profesori fizičkog vaspitanja Roki Ljuljđuraj i Kadrija Sinani

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još