Klizište u Dobroj Vodi, lokalni put prekinut i za vozila i za pješake

 Klizište u Dobroj Vodi, lokalni put prekinut i za vozila i za pješake

U naselju Dobra Voda klizište je odnijelo dio lokalnog puta i oštetilo imanja dva vlasnika. Klizište je presjeklo put do osnovne  škole i vjerskih objekata u ovom dijelu barske opštine. Put je “prekinut” i za pješake i za vozila, potvrdili su mještani za Portal Bar.

Klizište je počelo da “radi” 4.januara na dionici lokalnog puta između Osnovne škole u Dobroj Vodi i nekadašnjeg garnizona, kako mještani opisuju –  “Ispod Čiflaka” , a “poviše Straže”

Iako je prošlo sedam dana do danas ništa nije urađeno na sanaciji,  jer teren svakondnevo klizi čemu doprinosi i kišovito vrijeme.

-Klizište je odnijelo dio puta i dio maslinjaka. Put je potonuo u dubini oko jednog metra i pomjeren je, a oštećen u dužini od nekih 100 metara.   Šteta je velika. U imanjima  na kojima su maslinjaci dužina klizišta je oko 150 metara i svakim danom se povećava, kazao je za Portal Bar Emin Kalamperović dodajući da je on spreman sa svojim mašinama  sanira put, ali se kako navodi mora sačekati da se stabilizuju vremenske prilike.

-Moja preporuka je da na lice mjesta izađu ekipe stručnjaka koji bi procjenili kada se može makar privremeno nasuti put i osposoboti ova dionica da bi djeca mogla u školu, i da bi žitelji ovog dijela Dobre vode normalno funkcionisali, kaže Kalamperović potvrđujući da je put prekinut i za pješake i za vozila..

Trenutno  stanovnici ovog dijela Dobre Vode koriste zaobilazni put.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja