Klisić ulovio vučicu u Crmnici blizu kuća

 Klisić ulovio vučicu  u Crmnici blizu kuća

Foto: Ilija Klisić

U lovu na divlje svinje Ilija i Gojko  Klisic danas su imali neplanirani susret sa vučicom. Dogodilo se to u Crmničkom polju, u blizini tunela Sozina.  Ilija Klisić ustrijelio je vučicu “kapitalca” od 50-tak kilograma.

-Krenuli  smo u lov  na divlje svinje  i pojavila se  vučica. Reagovao sam što bi se reklo u sekundi i  ustrijelio je. Vuk je rijetka pojava u Crmnici, a spustila  se na nepunih 500 metara do kuća, kaže Ilija dodajući da je vučica imala oko 50 kilograma.

-Obavjestili smo nadležne u ministarstvu poljoprivrede i preduzeću “Lovstvo” doo.  Iz preduzeća su nam rekli da ćemo  za  nagradu dobiti gratis dozvolu za sledeću lovnu sezonu, a, kako kažu, iz ministarstva sledi i novčana nagrada od 100 euru, navodi Ilija Klisić.

Upitan šta će uraditi sa vučicom, Ilija kaže da će kožu staviti u zamrzivač dok ne dođe inspector iz ministarstva poljoprivrede.

Gojko Klisic- pretpostavljamo da se vucica spustila blizu sela u potrazi za hranom

Vuk od 50-tak kilograma je pravi kapitalac. Neobično je što je bila „samotnjak“, jer  vukovi obično idu u čoporu. Klisići pretpostavljaju da se spustila blizu sela u potrazi za hranom

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja