Kineske vakcine stižu 1. maja

 Kineske vakcine stižu 1. maja

Kineske vakcine u Crnu Goru stižu 1. maja, saopštila je danas ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

“Kontigent od 201.200 kineskih vakcina se nalazi na putu za našu državu. Krenuo je iz Pekinga 28. aprila i 1. maja stiže na naš aerodrom“, precizirala je ministarka zdravlja.

Ona je na današnjoj konferenciji kazala i da očekuje da će odziv građana za masovnu vakcinaciju biti dobar.

„Očekujemo brzo i dolazak ruskih vakcina. Što se tiče turističkih radnika, oni se prijavljuju i očekujemo masovno prijavljivanje kada počne masovna vakcinacija. O tome ćemo detaljnije informisati javnost nakon započinjanja masovne vakcinacije. Građani mogu bez zakazivanja da se u svojim opštinama vakcinišu. Neće biti uslovljavanja građana da moraju da se prijave. Mogu kad požele da dođu da se vakcinišu. Poslati su i turistički protokoli za predstojeću sezonu, tako da će svi biti obaviješteni o protokolu koji će biti na snazi u CG.“, dodala je ona.

Kineske vakcine neće morati da prolaze dodatne provjere, naglasila je.

“Što se tiče Sinofarm vakcina imaju serijski broj poznat. Dakle dobićemo saopštenje agencije za ljekove. Očekujemo da neće te vakcine morati da prođu dodatnu provjeru na Torlaku te da ćemo moći odmah da započnemo masovnu vakcinaciju. Vakcine će svakako biti poslate na torlak ali da li ćemo morati da čekamo to će nas obavijestiti Agencija“, navela je Borovinić Bojović.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još