Kažnjeni ribari iz Albanije zbog privrednog ribolova u Crnoj Gori

 Kažnjeni ribari iz Albanije zbog privrednog ribolova u Crnoj Gori

Službenici Regionalnog centra granične policije „Jug“ su u saradnji sa službenicima Uprave pomorske sigurnosti zatekli ribarska broda sa sedam osoba koja su se bavile privrednim ribolovom u teritorijalnom moru Crne Gore bez dozvole nadležnog ministarstva. Ribarski brodovi i te osobe su nezakonito prešle državnu granicu Crne Gore.

U teritorijalnom moru Crne Gore u akvatorijumu naspram Ade Bojane granična policija je zajedno sa službenicima Uprave za pomorsku sigurnost kontrolisali ribarski brod „Tara“ koji je plovio pod zastavom Republike Albanije na kojem su se nalazila četiri člana posade. Takođe kontrolisano je i ribarski brod „Adriatik“ koje je plovio pod zastavom Republike Albanije na kojem su se nalazila tri člana posade.

„Brodovi su zatečena u obavljanju privrednog ribolova u ribolovnom moru Crne Gore korišćenjem ribolovnog alata i opreme bez dozvole nadležnog ministarstva. U skladu sa Zakonom o graničnoj kontroli zbog nezakonitog prelaska državne granice službenici granične policije su izdali prekršajne naloge od po 100 eura, u ukupnom iznosu od 700 eura“, precizirali su iz Uprave policije.

Zbog počinjenih pomorskih prekršaja inspektor sigurnosti plovidbe Lučke kapetanije Bar je izrekao novčane kazne odgovornim licima u visini od po 250 eura, ukupno 500 eura, a zbog povrede odredaba Zakona o morskom ribarstvu i marikulturi nadležni inspektor za ribarstvo izrekao je dvije novčane kazne u ukupnom iznosu od 3.250 eura.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još