Nasilje u porodici – kazna zatvora za oboje supružnika

 Nasilje u porodici – kazna zatvora za  oboje supružnika

Supružnicima, čije je četvoro djece smješteno u prihvatilište Doma bez roditeljskog staranja, nakon nasilja u porodici početkom decembra, izrečena  je  kazna zatvora i produžen pritvor. Djeca do daljnjeg ostaju u  Domu  „Mladost“ u Bijeloj. U prvostepenoj presudi, sudija Osnovnog suda u Baru Tamara Spasojević,  Zoranu Đurđeviću izrekla je jedinstvenu kaznu zatvora od sedam mjeseci, a Danijeli Grujanović izrečena je jedinstvena kazna zatvora od devet mjeseci.

Podsjetimo, djeca su smještena u Dom nakon  što je suprug prijavio nasilje u porodici, a policija potom uhapsila oboje supružnika, kojima je tada  postupajući sudija za istragu odredio pritvor do 30 dana.

– Zbog krivičnog djela nasilje u porodici Zoran Đurđević je osuđen na  jedinstvenu kaznu zatvora od  sedam mjeseci. Danijela Grujanović je po osnovu dva krivična djela – nasilje u porodici i nepostupanje  po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti osuđena je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od devet mjeseci.  Oboma je pritvor produžen, kazala je PR Osnovnog suda u Baru sudija Tamara Spasojević.    

Đurđević i Grujanović su državljani  Srbije sa boravkom u Baru. Djeca, najmlađe tri, a najstarije 15 godina, duži period su živjela u disfuncionalnoj porodici.

Nakon nasilja u  porodici, u  Centru za socijalni rad Bar su procjenili da je za četvoro djece za sada  prihvatilište  „iznuđeno, ali najbolje rješenje“.

– Duže vremena djeca su bila prepuštena sama sebi, zanemarivana od strane roditelja koji su  u konfliktnim odnosima. Iznuđeno je bilo da djecu smjestimo u prihvatilište u Bijeloj. U ovom trenutku to je najbolje riješenje. Dugoročno, smatramo da bi riješenje bilo djecu smjestiti u hraniteljsku porodicu, ali nije poželjno ni razdvajati ih, kazao je direktor Centra za socijalni rad Slobodan Đonović.

Nasilje u ovoj porodici nije se dogodilo prvi put.

Naizmjenično su supružnici, bili u „ulozi“ nasilnika i žrtve, a djeca svjedoci nemilih scena brutalnosti.

U porodičnoj drami koja se dogodila u decembru žena je  sugruga udarila letvom  po glavi, a on nju prijavio policiji. Oboje  su zbog nasilja u porodici poznati  od ranije i policiji, i nadležnim tužiocima i sudijama.

Za sve vrijeme njihovog zajedničkog života koji traje posljednjih četiri – pet godina, najstarije dijete najčešće je brinulo o mlađoj braći i sestrama.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja