Kakvo je stanje na terenu dan nakon karambola u Baru (video)

 Kakvo je stanje na terenu dan nakon karambola  u Baru (video)

Kako je bilo na terenu u Baru u noći između petka i  subote kada je nevrijeme nanijelo veliku materijalnu štetu Portal Bar iz  Službe zaštite i spašavanja Bar saznaje das u u  22.34h  dobili  poziv od Pavla Tučevića  da je” udario grom ispred kuće”.

– Dolaskom kompletne dežurne smjene na lice mjesta zatekli smo djelove krovne konstrukcije /lim, daske, grede/ u dvoriste kuće Nikole  Tučević. Djelovi krovne konstrukcije su zatrpali i delimično oštetili tri parkirana motorna vozila u dvorištu,  a oštećena je i kovana ulazna kapija. Vlasniku je bilo nepoznato odakle su dospeli dijelovi krova u njegovo dvorište. S obzirom da je bila noć sa obilnom  kišom sinoć se nije moglo utvrditi sa koje kuće je doletjela krovna konstrukcija, kaže vd rukovodioca Službe zaštite Bar Darko Vidaković

Oštećenja i u kući fot B.Dabić

Prema njegovim riječima,  u jutarnjim satima kad se razdanilo obišli  su  lice mjesta i utvrdili da je sa kuće  Đoka Barlovića, koja je udaljena nekih  70m od kuće Tučevića, odletio kompletan krov najverovatnije usled vjetra, pijavice …te  bacio dio krovne konstrukcije na susjednu livadu, na dalekovod i izazvao prekid struje, a dio u dvoriste kuće Nikole Tučevića, objašnjava Vidaković.

U  mjesnoj zajednici Burtaiši ispod naselja Mandarići, na licu mjesta jutros su bile ekipe elektrodistribucije radi saniranja električnom napajanja koje je bilo u prekidu, kao i Komunalna policija i Služba zaštite i spasavanja.

-U prijepodnevnim satima Služba nije dobila poziv, ali smo saznali da je došlo do potpunog oštećenja plažnog bara Leković  ispod šume Lekovića. Izašli smo na lice mjesta i utvrdili da je kompletna konstrukcija plažnog bara odletjela  nekih 15-20m od plaže ka stambenim objektima Lekovića, kazao je Vidaković

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još