Kakav odjek je imao „Preobražaj“ za 24 sata, o vršnjačkom nasilju iz ugla zvaničnika i aktera filma (VIDEO)

 Kakav odjek je imao „Preobražaj“ za 24 sata, o vršnjačkom nasilju iz ugla zvaničnika i aktera filma (VIDEO)

Premijera filma  o vršnjačkom nasilju „Preobražaj“ potvrdila je veliko interesovanje mladih,  predstavnika državnih institucija i ustanova za ovu pojavu  koja ni zbog žrtvi, ni zbog nasilnika ne treba da bude tabu tema. Za 24 sata od premijere na You Tube  kanalu film „Preobražaj“ je imao preko 2.000 pregleda.

Cjelokupan projekat je autorski rad  „Bubulj“ produkcije, u saradnji sa Srednjom ekonomsko ugostiteljskom školom. U projektu je učestvovalo oko 60 učenika, nekoliko profesora ove škole, psiholozi i pedagozi.

Producent i reditelj filma “Preobražaj“ osnivač nevladine organizacioje Bubulj Dejan Senić ističe da je cilj realizacije projekta da kod mladih  podstakne  stvaranje nenasilnog  i sigurnijeg  okruženja u školama, van škola.

Jedan od načina prevencije jeste da  mladi ljudi   kvalitno ispune slobodno vrijeme i svoja interesovanja usmjere na pozitivne kreacije.

Premijeri su prisustvovali predstavnici Opštine Bar,  Centra bezbjednosti Bar, Osnovnog državnog tužilaštva koji su ukazali na značaj ove teme za cijelo društvo.

Film “Preobražaj”  ima edukativni karakter. Nastao je sa ciljem kako bi  prevencija vršnjačkog nasilja dala željene rezultate i da se u školi stvori okruženje koje podstiče djecu na međusobno podržavanje i toleranciju. 

Realizaciju projekta podržala je Opština Bar kroz finansijsku  podršku za  projekte nevladinog sektora.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još