Kadrovske promjene u državnim organima: Razriješeni Uskoković, Kuševija, Mulić…

 Kadrovske promjene u državnim organima: Razriješeni Uskoković, Kuševija, Mulić…

Uskoković, Mulić, Kuševija i Baković, Foto: PR Centar, gov.me

Vlada Crne Gore na sjednici održanoj 11. februara donijela je brojna rješenja i odluke o prestanku mandata dosadašnjim direktorima i starješinama u državnim organima, pretežno funkcionerima opozicionih Demokratske partije socijalista i Socijaldemokrata, piše FOS MEDIA.

Dužnosti generalnog direktora Generalnog direktorata za bilateralne poslove u Ministarstvu vanjskih poslova razriješen je Darko Uskoković, nekadašnji ambasador u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Italiji. Uskoković je tokom karijere bio šef kabineta predsjednika Republike Crne Gore Mila Đukanovića, ministar ekonomije i savjetnik predsjednika Filipa Vujanovića za ekonomiju.

Zbog ukidanja dijela poslova koji ne prelaze u djelokrug drugog državnog organa prestaje mandat Mirsadu Muliću, direktoru Direktorata za vanredne situacije u MUP-u.

Generalnom direktoru Direktorata za socijalno staranje i dječju zaštitu u bivšem Ministarstvu rada i socijalnog staranja Goranu Kuševiji mandat će na lični zahtjev prestati 1. marta.

Mandat je prestao Darku Konjeviću, generalnom direktoru Direktorata za ruralni razvoj u ranijem Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja, takođe na lični zahtjev.

Zbog isteka mandata Vlada je usvojila rješenje o prestanku mandata direktorici Zavoda za metrologiju Vanji Asanović, inače redovnoj profesorici na Metalurško-tehnološkom fakultetu Univerziteta Crne Gore. Za vršioca dužnosti direktorice Zavoda naimenovana je Gordana Bajić, magistar tehničkih nauka, na period od najduže šest mjeseci.

Milanki Baković, generalnoj direktorici Direktorata za građanska stanja i lične isprave u Ministarstvu unutrašnjih poslova, mandat prestaje zbog ukidanja dijela poslova koji ne prelaze u djelokrug drugog državnog organa.

Vršenje dužnosti pomoćnika direktora Uprave javnih radova prestaje Seidu Daciću, dosadašnjem rukovodiocu Sektora za realizaciju i monitoring.

Mulić, Konjević, Kuševija i Baković su prema dostupnim podacima članovi Demokratske partije socijalista.

Reorganizacija u Ministarstvu zdravlja

Novim Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Ministarstva zdravlja ukinuto je radno mjesto generalne direktorice Direktorata za međunarodnu saradnju i harmonizaciju propisa, koje je pokrivala Slađana Pavlović. I ona je članica DPS-a.

U istom resoru ukinuto je radno mjesto generalne direktorice Direktorata za ekonomiku i projekte u zdravstvu, usljed čega prestaje mandat Milici Škiljević, nekadašnjoj funkcionerki Socijaldemokrata koja je, prema pisanju medija, vratila člansku kartu i istupila iz partije Ivana Brajovića.

Reorganizacijom je ukinuto radno mjesto generalne direktorice Direktorata za zdravstvenu zaštitu na kojem se nalazila dr Mevlida Gusinjac, pa i njoj prestaje mandat. Gusinjac je predsjednica opštinskog odbora Socijaldemokrata u Bijelom Polju.

Aleksandar Sekulić izabran je za vršioca dužnosti generalnog direktora Direktorata za digitalno zdravlje do postavljanja generalnog direktora ovog direktorata u skladu sa zakonom, a najduže do šest mjeseci.

Autor: Bogdan Varagić, FOS MEDIA

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još