Kad se piše srcem – Balša Đurišić ponosan unuk inspirisan dedinom ljekarskom praksom

 Kad se piše srcem –  Balša Đurišić ponosan unuk inspirisan dedinom ljekarskom praksom

Učenik 7. razreda  OŠ “Jugoslavija” Balša Đurišić, na  Festivalu „Deca među narcisima“ u Čajetini, održanom krajem maja, među 900 učesnika na literarnom konkursu, za rad “Moj heroj” osvojio je treće mjesto.

Literarni rad Balše Đurišića- na konkursu među 900 učesnika osvojio 3.nagradu

Inspirisan radom i djelom svoga djede dr Đorđija Đurišića, uglednog hirurga Opšte bolnice Nikšić, koji je u ljekarskoj praksi za 40 godina svakodnevno liječio i spašavao ljudske živote, a predsjednik SFRJ Josip Broz Tito nagradio ga ordenom za hrabrost – heroj je o kome srcem piše ponosni unuk Balša.  

Odličan đak, svestran, talentovan, vrijedan,  a omiljen među drugaricama i drugovima, vrsni matematičar, na tradicionalnom Festivalu, 29. po redu,  Balša Đurišić  je potvrdio da ima dara i za literalni izraz. Čajetinski Festival ima misiju širenja lijepe riječi, njegovanju jezika, tradicije…

Na međunarodnom Festivalu „Deca među narcisima“

Na međunarodnom Festivalu Balša je “perom izborio” visoko treće mjesto, a on je odličan i u borilačkom sportu džiju –džicu i navikao je trenere kluba “Mornar”, svoje najbliže, sugrađane da osvaja nagrade na internacionalnim takmičenjima. Balšina strast je i fudbal.

Uživajući u djetinstvu na najljepši način, učenju, sportu Balša planira i budućnost. Ambiciozni dječak  kad poraste želi da se bavi robotikom.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još