Kad požele promjenu žene počinju od frizure, ovogodišnji hit „neuredna frizura“ i nejednake šiške

 Kad požele promjenu žene počinju  od frizure, ovogodišnji hit „neuredna frizura“ i nejednake šiške

Jelena Glavičić Živković

U zavisnosti od načina šišanja i oblikovanja frizure žena može  postići različite izglede – od sofisticiranog do  atraktivno  smjelog, pa do romantičnog. Promjena frizure ponekad dobro dođe. Šta je u trendu za ovu godinu?

-Hit za ovu godinu je takozvana „neuredna fruzura“   u osnovi teksture šišanja, i stilizacije.  Bez obzira na dužinu kose u trendu su nejednake šiške  koje inače licu daju  mladalački izgled. Favorit frizure su bob  – paž različitih dužina. Oblik lica je važan  faktor za izbor  savršene frizure. Za žene koje hoće da  osveže svoj izged  paž/bob je odličan izbor jer za svki tip kose, kao i za  različite  životne stilove  postoji odgovarajući predlog, kaže vlasnica salona ljepote “Diversa” Jelena Glavičić Živković.

Fot: U trendu su nejednake šiške  koje licu daju  mladalački izgled

Kad su u pitanju tehnike bojenja kose i dalje prednjače pramenovi – “balayage”

-U tehnici balayage, ne tretira se kosa od korjena, nego se farba nanosi na dužinu i vrhove kose, na dio kose koji uokviruje lice. Pramenovi oko lica su naglašeniji, jači. Suština je da je balayage prilagođen svakoj ženi ponaosob. U ovoj tehnici daje se sloboda frizeru, koji treba imati odličnu procjenu, i naravno znanje. Ako želimo istaći jagodice obraza, naglašavaju se svjetlijom bojom. S druge strane, tamnija područja na kosi nanose se za vizualno sužavanje lica Plavuše su uvjek u modi Kad su u pitanju boje prednjače zlatni tonovi, kaže  Glavičić Živković ističući da su ovi pramenovi najljepši kada se kosa fenira na lokne i moderne “talase”.

Fot: Suština je da je balayage prilagođen svakoj ženi ponaosob.

Svakako zdrava, njegovana kosa  je najvažnija osnova  za svaku frizuru.

-Kosu treba njegovati. Preporuka je prije svega dobar i kvalitetan šampon u skladu sa tipom kose, zatim redovno nanošenje maske koja treba određeno vrijeme da odstoji na kosi da bi “odradila” svoje. Šampon otvara   kutikulu, a maska  zatvara. Njega je zaista bitna. Ne treba zanemariti tretmane koji se primjenjuju za tretiranu kosu, za suvi tip kose, objašnjava frizerka dodajući da  žene kod kuće mogu da stave masku koja treba da odstoji minimalno 10 minuta do pola sata- neće da šteti

 U životu je  važno – ko nas šiša. Šišanje je zanat, a oblikovanje, bojenje je umjetnost kombinovanja  vještine i mašte, suštinski nadogradnja dobro ošišane i oblikovane frizure.

-Šišanje je zaista vrlo bitno.  frizer treba konstantno da se edukuje, prati  trendove vještina šišanja. Tu  vještinu  moramo imati u rukama, smisao u glavi. Oči vide, mozak odredi, ruke modeliraju. Ne može se raditi po šablonu. Taj zanatski dio – šišanje je ono što je temelj kuće. Ako je žena dobro ošišana, lakše je oblikovati frizuru, navodi Glavičić Živković .

Čujemo, nije da toga nema u životu da žena kaže- ako ne mogu danas  da promjenim muža, mogu frizuru. Izgovara li se ta rečenica u    Salonu ljepote “Diversa”

-Dešavalo se, nije da nije- Dođe žena i kaže – kad ne mogu da promjenim ništa u životu, počinjem od kose. Tako i bude, druga boja, drugi stil frizure. Najmanje posledice ta promjena nosi, a daje odlične efekte,    zaključuje Jelena Glavičić Živković  – Kosa je ukras lica koji svakoj ženi podiže samopoudanje.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja