Izgradnja u mutnom – poslanica Vukićević: preispitati gabarite i na Velikom Pijeskom

 Izgradnja u mutnom – poslanica Vukićević: preispitati gabarite i na Velikom Pijeskom

Izgradnja i uređenje obale – plaže Ujtin potok , u dužini od 115 metara  za koju  ispred investitora  DOO “Madams Palace”Sahret Hajdarpašić  tvrdi da se radi “po  pravilima struke i propisanim tehničkim standardima” te da imaju   Studiju  zaštite životne sredine, za građane  je – zabrinjavajuća iupitna. Poslanica Maja Vukićević ističe za Portal Bar da je inspekcija već trebala da se izjasnida li su radovi u skladu sa Studijom zaštite životne sredine.

 Nakon što je izvođač radova   “Lange bau- technik” doo iz Podgorica  ovih dana “uveo” građevinske mašine na plažu i bagerima izvlači kamen iz plićaka,  veliku morsku površinu  prekrila je žuta mrlja.

Dok mještani sumnjaju da se devastira Mali Pijesak,  iz JP “Morsko dobro” su naveli da je njihova  služba kontrole  obišla teren i sačinila zapisnik koji je  uputila Inspekciji za zaštitu prostora da    utvrdi-  da  li se radi prema projektnom zadatku, u skladu  sa  Studijom zaštite  životne sredine.

Poslanica Maja Vukcevic:Svjedoci smo da se na vrlo malom prostoru gradi preko svake mjere

 Poslanica Vukićević apeluje da nadležne inspekcijske službe da što hitnije reaguju.

-Smatram da je nedopustivo na ovakav način izvoditi radove i ugrožavati životnu sredinu.  Inspekcija za zaštitu prostora je već trebala da se izjasni da li ovakvi radovi mogu da se izvode u zoni morskog dobra i da li uopšte ovakvi radovi mogu da budu u skladu sa Studijom zaštite životne sredine. Kako se do sad nisu izjasnili, apelujem da to urade što hitnije, kaže poslanica Vukićević.

 Takođe, ističe  poslanica,  pitanje je kako su dobijene dozvole  za izgradnju i uređenje obale- plaže, ali i za hotel  sa pet zvjezdica, kao i druge objekte .

–  Na  području Malog Pijeska, kao  i Velikog Pijeska  postoji  problem koji koliko vidimo postaje  sve veći i  veći. Svjedoci smo da se na vrlo malom prostoru gradi preko svake mjere i pravo je pitanje kako uopšte investitori dobijaju dozvole za gradnju tolikog broja i tolikih objekata uz samu morsku obalu, kazala je Vukićević  ističući   da treba sve  preispitati  – koliko je objekata koji su već sagrađeni na Velikom Pijeskom,  ali na drugim lokacijama „izašlo“ iz gabarita za koje su imali dozvole, koliko su  devastirali prostor, a investitorima omogučili milionske zarade jer su  izgrađeni  na pjeni od mora.

Poslanica Vukićević ističe da treba preispitati  i gabarite budućeg hotela sa pet zvijezdica   DOO “Madams Palace”

Vukićević ističe da treba preispitati  i gabarite budućeg hotela sa pet zvijezdica   DOO “Madams Palace” fot.B.Dabić

Na tabli na gradilištu koja je bila postavljena 2019. godine pisalo je da preduzeće DOO “Madams Palace” gradi hotel sa pet zvjezdica brutograđevinske površine 11.470 kvadratnih metara, po DUP-u Veliki Pijesak. Početak radova je bio 12. maj 2019, a završetak prvi maj 2021. godine. U novembru prošle godine usvojene su izmjene I dopune DUP-a.

Investitor budućeg hotela sa pet zvjezdica je Mirsad Ramčilović iz Švajcarske. Plaćanja komunalija za ovaj objekat, investitor je oslobođen jer se radi o hotelu visoke kategorije.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još