Iza rešetaka veterinar koji je švercovao ljekove – u ilegalnoj ponudi nema kojeg lijeka nema

 Iza rešetaka veterinar koji je švercovao ljekove – u ilegalnoj ponudi  nema kojeg lijeka nema

Veterinaru A.H. (56) iz Bara određen je pritvor, a na teret mu se stavlja krivično djelo nedozvoljena trgovina, saznaje  Portal Bar u Osnovnom sudu.  

Podsjetimo, nakon što je veterinar uhapšen policija je saopštila da su u stanu i drugim prostorijama koje koristi A.H. pronašli oko 7.800 pakovanja farmaceutskih proizvoda, čija je vrijednost oko 50.000 eura, kao i preko 18.000 eura (pronađeni novac nije u jednoj valuti)

– Pritvor je određen zbog opasnosti da ne ponovi krivično djelo, obrazložila je PR Osnovnog suda u Baru sudija Tamara Spasojević.

Predlog za pritvor uputilo je  Osnovno državno tužilaštvo. Nadležni tužilac prethodno mu je odredio zadržavanje.

Barska policija je prije nekoliko dana uhapsila A.H. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena trgovina.

U cilju suzbijanja sive ekonomije barska policija je u koordinaciji sa nadležnim tužiocem sprovela aktivnost pretresa stana i drugih prostorija koje koristi A.H.

-Pretresom su pronađena 7.794 pakovanja raznih farmaceutskih proizvoda bez dokaza o porijeklu u vrijednosti od oko 50.000 eura, kao i novac u iznosu od 17.395 eura, 276 američkih dolara i 470 bosanskohercegovačkih konvertibilnih maraka, za koji se sumnja da je stečen ilegalnom prodajom ovih proizvoda. Sumnja se da su farmaceutski proizvodi prokrijumčareni u Crnu Goru budući da većina pronađenih proizvoda nema dozvolu za promet u našoj državi, saopšteno je iz Uprave policije.

-U asortimanu ljekova koje je ilegalno prodavao – nema kojeg lijeka nema od brzih testova za koronu, do najprodavanijih medikamenata, naveo je izvor iz istrage za Portal Bar. Takođe, potvrđeno je da je veterinar za isto krivično djelo ranije bio osuđivan u Srbiji.

Pronađeni ljekovi su predati carini kao roba bez porijekla.

Pročitajte još