Intenzivna potraga za nestalim Spahićem, jedan pravac vodi ka Beogradu

 Intenzivna potraga za nestalim Spahićem, jedan pravac vodi ka Beogradu

Spahić, Foto: Privatna arhiva

Potraga za nestalim Adisom Spahićem (33) iz Bara traje mjesec dana, ali još nema rezultata. Portal Bar saznaje u policiji da se intenzivno radi na rasvjetljavanju misterioznog nestanka Baranina.

Nestanak Spahića, porodičnog čovjeka, oca dvoje maloljetne djece, prijavljen je 17. oktobra, tri dana nakon što je majci rekao kako ide do Podgorice “da negdje prebaci Dada (Damira Hodžića)”. Za Podgoricu, Spahić je krenuo automobilom marke audi A4, nikšićkih registracija NK BU176. Za sada nije pronađeno ni vozilo. Tog, 14. oktobra gubi se trag i Spahićevom šuri Damiru Hodžiću (23). Gdje su se sreli Spahić i Hodžić, odakle su zajedno krenuli na put gdje se obojici gubi trag, za sada se pouzdano ne zna. Ranije je objavljeno da je Adis Spahić posljednji put lociran preko signala mobilnog telefona na mostu Union Bridge u Podgorici, 14. oktobra oko 15 sati, a prethodno i u Spužu, preko video nadzora, dok se vozio automobilom audi A4. Do sada zvanične informacije nema da su napustili Crnu Goru na nekom od graničnih prelaza.

Međutim, u fokusu istražitelja, pored ostalog je i prikupljanje dokaza za tvrdnju da su tog dana Spahić i Hodžić nelegalno prešli granični prelaz sa Srbijom, kako bi se vidjeli sa Lazarom Vukićevićem (30) iz Beograda koji je takođe, nestao 14. oktobra na Banovom brdu. Srpski operativci su u saznanju da je upravo Hodžič poslednja osoba sa kojom je telefonom razgovarao Vukićević prije nestanka.

Beogradska policija ne isključuje mogućnost da je Hodžić bio „mamac“ za Vukićevića. Kritične noći Beograđanin je bio u svom blindiranom BMV, koga, takođe, nigdje nema. Za srpske operativce nestanak Hodžića i Vukićevića ne tretira se kao puka slučajnost koja se dogodila 14. oktobra, a sponu ne isključuju i sa ubistvom Aleksandra Šarca na koga je pucano tri dana kasnije.

Inače, Vukićević je bio prijatelj sa Šarcem koji je podlegao ranama zadobijenim 17.oktobra u podzemnoj garaži tržnog centra ,,Ušće“ gdje je, kako navode izvori iz istrage, došao na telefonski poziv osobe “kojoj je vjerovao”. Oprezni Šarac imao je pancir, što je ubica vjerovatno znao pa je hice ispalio u glavu nakon čega je pobjegao sa mjesta zločina, usput bacajući pištolj iz kog je pucao. Istražitelji ne isključuju mogućnost da je počinilac ovog krivičnog djela odmah nakon ubistva pobjegao iz zemlje.

Surovost svijeta sa druge strane zakona vidjela se u najavi ubistva Šarca preko društvenih mreža nekoliko mjeseci ranije. U istrazi ubistva Šarca, srpska policija ispituje nestanke trojice mladića koji su na ovaj, ili onaj način bili povezani sa njim, ili poslovima zbog kojih je najverovatnije ubijen. To su Ljubomir Lainović iz Novog Sada koji je nestao u avgustu, a koji se navodno dovodio u vezu sa kavačkom ekipom. Sa druge strane, tu su i nestanci Lazara Vukićevića iz Beograda, i nestanak Baranina Damira Hodžića, inače bliskog rođaka ubijenog Alana Kožara, bliskog saradnika škaljarske ekipe. Sva ti nestanka su pod velom tajne, nijednog tijela nestalih mladića nema, i zato su sada sve opcije moguće, pa i opcija da su iscenirali nestanke kako bi sačuvali živote, ili odradili određene poslove.

Paralelno sa istragom koju vodi srpska policija, nestanak dvojice Barana prate i službenici Specijalnog policijskog odjeljenja, koji ne isključuju mogućnost da “sve ima veze sa sukobom kotorskih kriminalnih grupa“.

Prema operativnim podacima crnogorske policije, Hodžić je pripadnik barskog kriminalnog klana čiji je vođa do jula bio Alan Kožar, koji je ubijen ljetos na Kipru. Od ranije je poznato da je ovaj barski klan blizak škaljarskom. Porodica Adisa Spahića u agoniji je duže od 30 dana. U policiji, porodici su, kako navode, rekli da je Adisova biografija “čista kao suza”.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja