Imenovan novi Odbor direktora AD Barska plovidba na vanrednoj Skupštini akcionara

 Imenovan novi Odbor direktora AD Barska plovidba na vanrednoj Skupštini akcionara

Na vanrednoj Skupštini akcionara AD Barska plovidba koja je održana danas imenovan je novi Odbor direktora ove pomorske kompanije. U Odboru direktora ispred državnog kapitala su: Sava  Ašanin, Miroslav Šepić, Nada Dragović, a ispred manjinskih akcionara Radomir Rudunović i Aleksandar Jovović, saznaje Portal Bar u AD Barska plovidba.

Iakao je Skupština bila zakazana zbog usvajanja izmjena i dopuna Statuta koji mora biti usaglašen sa novim Zakonom o privrednim društvima, na dnevnom redu se našla i tačka izbora novog saziva Odbora direktora.  Konstitutivna sjednica Odbora direktora AD Barska plovidba biće održana u četvrtak.

Na današnjoj Skupštini akcionara prethodno je većinom glasova razriješen dosadašnji Odbor direktora koga su činili ispred državnog kapitala Ljubomir Kočović, Radojica Lazarević, Predrag Ivanović, Bedrija Bibezić, a ponovo je izabran Rudunović, predstavnik manjinskih akcionara.

Iako još nije zvanično potvrđeno iz Vlade, iz resornog ministarstva kapitalnih investicija je nagovješteno veoma izvjesno “spajanje” dvije pomorske kompanije u jednu – AD Barska plovidba i  Crnogorska plovidba iz Kotora.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još