Identifikovani svi učesnici vršnjačkog nasilja, tužilaštvo obavjestilo Centar za socijalni rad

 Identifikovani svi učesnici vršnjačkog  nasilja, tužilaštvo obavjestilo Centar za socijalni rad

Osnovno državno tužilaštvo u Baru u saradnji sa policijom su identifikovali sve učesnike nasilja prema jednom maloljetnom dječaku i utvrdili da su  maloljetnici (2007.godište).

-Po saznanju za postojanje video snimka na kojem se vidi nasilje prema jednom maloljetnom licu, u saradnji sa Upravom policije – CB Bar, identifikovala sve učesnike predmetnog događaja i utvrdili da su lica koja udaraju oštećenog dječaka maloljetnici (2007.godište), a takođe su identifikovana i lica koja su prisustvovala predmetnom događaju i za njih je utvđreno da su maloljetni (2007.godište). Obzirom da je Zakonom o postupanju prema maloljetnicima u krivičnom postupku, isključena mogućnost kažnjavanja i procesuiranja lica koja u vrijeme izvršenje djela nijesu navršila 14 godina života, Osnovno državno tužilaštvo u Baru je o predmetnom događaju obavjestilo Centar za socijalni rad u Baru, koji će preduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti, navodi se u saopštenju Osnovnog državnog tužilaštva u Baru

U saopštenju se takođe, navodi:”Osnovno državno tužilaštvo u Baru nastaviće da efikasno preduzima sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u svim situacijama u kojima zakon dozvoljava gonjenje učinilaca krivičnih djela, a u slučaju maloljetnika postupak se može voditi samo prema maloljetnicima koji su navršili 14 godina života, a shodno Zakonu o postupanju prema maloljetnicima u krivičnom postupku”.

Podsjetimo, žrtva maloljetničkog nasilja je 13-godišnji dječak iz Bara, koga je brutalno,  šakama u predjelu glave tukao vršnjak dok su drugi posmatrali i snimali. U jednom momentu žrtvi prilazi još jedan iz grupe udara  ga nekoliko puta. Sve se to dešava u centru Bara, u gusto naseljenom stambenom kvartu, ispred  marketa, u Makedonskom naselju.

Ubrzo nakon što se pojavio snimak policija je identifikovala aktere koji su sa roditeljima pozvani u CB Bar.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još